2024. április 25. 12:05

KezdőlapWRCBreen navigátora visszavonul Spanyolország után

Breen navigátora visszavonul Spanyolország után

-

Paul Nagle 18 év rally pályafutás után szögre akasztja a sisakot, a RallyRACC Catalunya után nem indul több WRC futamon. Nagle 5 világbajnoki győzelmet szerzett, Craig Breen mellett Kris Meeke-vel versenyzett a legtöbbször.

A 44 éves navigátor a 102. WRC futamával zárja le a pályafutását Spanyolországban. Az öt győzelem mellett 18 alkalommal állt a dobogón.

„Ez egy nagy döntés. Craig és én Szardínia után beszélgettünk, ahol másodikak lettünk. Úgy éreztem hamarosan itt az ideje, hogy szögre akasszam a sisakot” – mondta Nagle.

„Beszélgettünk róla a következő versenyeken, a következő fordulókról, és arra jutottunk, hogy Japán előtt visszalépek, hogy az új navigátorral mehessenek még a Monte Carlo Rally előtt. A Monte amúgy is nagy kihívás, de felküldeni egy új navigátort a sötétben a Col de Turinin egy kicsit sok lenne. De felajánlottam, hogy minden más megoldás is elfogadható számomra” – részletezte a navigátor a döntési folyamatot.

Paul Nagle Spanyolország után fejezi be, így Breen már az új navigátorral mehet Japánban. Nagle is ott lesz, és minden segítséget megad az utódjának.

Breen
Fotó: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Craig Breen és Paul Nagle először 2012-ben versenyzett együtt egy Ford Fiesta S2000-rel. Breen életében nehéz időszak volt ez, előtte veszítette el korábbi navigátorát Gareth Roberts-et, aki a Targa Florion hunyt el, amikor balesetet szenvedtek. Ráadásul Roberts és Breen nem csak versenyzőtársak, hanem barátok is voltak.

2012-ben az SWRC címet szerezték meg együtt, majd a következő szezonban az ERC-ben mentek egy fél szezont. Ez után elváltak útjaik, Paul Nagle két versenyt teljesített Andreas Mikkelsen mellett a Polo WRC-vel, majd visszaült Kris Meeke mellé.

A legnagyobb sikereket Meeke-vel érte el, 2009-ben IRC-t nyertek, 2011-ben gyári szerződést kaptak a Minivel, és később öt diadalt arattak a WRC-ben.

2019-től ismét Craig Breennel versenyez együtt, három Hyundai szezon után ebben az évben a Fordhoz igazoltak. Az év második fele nem sikerült jól nekik, Kenya óta csak az Acropolis Rallyn elért ötödik hellyel lehetnek elégedettek. Spanyolországban szépen fejezhetik be a közös munkát, ami Nagle tapasztalatán biztosan nem múlik majd, hiszen utolsó WRC győzelmét épp itt érte el 2017-ben.

Nagle
foto: Joerg Mitter / Red Bull Content Pool

 

Forrás:Dirtfish

Friss