2024. április 30. 22:39

KezdőlapF1Verstappen kihagyja az első abu-dzabi szabadedzést

Verstappen kihagyja az első abu-dzabi szabadedzést

-

Max Verstappen nem vesz részt az idei szezonzárón első pénteki szabadedzésén. De nemcsak ő, hanem Carlos Sainz, Fernando Alonso, Lando Norris, Mick Schumacher, Lance Stroll, Csou Kuan-jü és Nicholas Latifi is a partvonalon kívülről nézi majd az eseményeket.

Liam Lawson, a Red Bull Forma-2-es juniorja a Belga és a Mexikói Nagydíj után ismét első szabadedzésen ülhet autóba, de ezúttal nem az Alpha Taurit, hanem a Red Bullt vezetheti. A hétvégén az F2 abu-dzabi szezonzáróján is rajthoz álló 20 esztendős pilóta Max Verstappen RB18-asát veheti át, a világbajnok tehát kihagyja a pénteki első tréninget.

Lawson jelenleg a hetedik helyen áll az F2-es tabellán, de akár még dobogón is zárhatja az évet, annyira szoros a pontverseny. Az új-zélandi pilóta ezután a jövő heti fiatal pilóták tesztjén is vezetheti a Red Bullt, jövőre pedig a japán Super Formulában indul, miközben 2023-ban a Red Bull és az Alpha Tauri tartalékja is lesz.

Nem ő lesz egyébként az egyetlen beugró a holnapi első edzésen, hiszen a Ferrarinál Carlos Sainz helyén Robert Svarcman, a Williamsben Nicholas Latifi helyén Logan Sargeant, a McLarenben Lando Norris helyén Patricio O’Ward, az Alpine-ban Fernando Alonso helyén Jack Doohan, a Haasban Mick Schumacher helyén Pietro Fittipaldi, az Aston Martinban pedig Lance Stroll helyén Felipe Drugovich teljesít majd szolgálatot, és visszatér a volán mögé Robert Kubica is. A lengyel veterán Csou Kuan-jü Alfa Romeóját veszi át.

Friss