2024. április 30. 14:09

KezdőlapWRCMunster álma egy teljes WRC2-es szezon 

Munster álma egy teljes WRC2-es szezon 

-

Grégoire Munster lett az első luxemburgi versenyző, aki WRC futamgyőzelmet ért el, miután megnyerte a Japán Rallyn a WRC2-es kategóriát. A Hyundai pilótája jövőre már teljes szezont menne a WRC2-ben. 

A Hyundai által támogatott Grégoire Munster első győzelmét a WRC2-ben Japánban szerezte, miután nagyszerűen választott gumit a verseny utolsó napján megérkező esős időszakra. 

“A Japán Rally nagyon jól sikerült – mondta a luxemburgi versenyző a WRC hivatalos oldalának. – Egész hétvégén jó volt a tempónk. Az időjárás nehezítette a mi dolgunkat is, azonban nagyszerűen választottunk gumit és ez meghozta az eredményt. Az egész szezonunk jól sikerült, hat versenyen indultunk, de jövőre az álom egy teljes szezon lenne. Tudom, hogy még sok tapasztalatot kell gyűjtenünk, azonban az jól látszott Japánban, hogy egyelő feltételek mellett jó eredményt tudunk elérni.” 

A 23 éves versenyző idén a Montén és Belgiumban lett még ötödik a japán győzelem mellett, így a WRC2 kilencedik helyén zárt, míg a WRC2 junior bajnokságban a hatodik lett a Montén harmadik, Belgiumban pedig második eredményt elérve. 

Fotó: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Friss