2024. április 30. 15:12

KezdőlapERCLegendás szakasszal zárul a Skandináv Rally

Legendás szakasszal zárul a Skandináv Rally

-

A szervezők megerősítették, hogy legendás szakaszon fog zárulni a Skandináv Rally ERC futam, melyet a Svéd Rally korábbi pályáin rendeznek. 

Az ERC idei ötödik versenyét a Svéd Rally korábbi szakaszain rendezik meg július 7-8. Között. A Skandináv Rallynak Karlstad lesz a központja, a Power Stage-et pedig a legendás Colin’s Crest ugratót is tartalmazó gyorsaságin rendezik. 

A Svéd Rallyt 2022-ben kénytelenek voltak északabbra, Umea környékére helyezni, mivel Karlstad környékén többször előfordult hóhiány, azonban a környék murvás pályái egy nyári versenyre tökéletesek lesznek. 

“A Skandináv Rally központja Karlstad lesz, a Power Stage-et pedig a Colin’s Crest ugrató pályáján rendezzük – mondta Glenn Olsson, a verseny igazgatója. – A szakaszok minden részletét nem tudjuk elárulni, de annyit igen, hogy Karsltad környéki pályák lesznek. A Skandináv Rallyt 50%-ban fesztiválnak, 50%-nak pedig versenyként tervezzük. Megpróbáljuk elcsábítani a korábbi Svéd Rally szurkolóit a nyári versenyre is. Nagyon jó visszajelzéseket kaptunk a versenyzőktől, hogy várják a júliusi futamot. Nagyszerű nyári időjárást és nyári hangulatot remélünk. Korábban a hóhiány miatt küzdöttünk, de szeretnénk bebizonyítani, hogy nyáron is kitűnő versenynek tudunk helyet adni.” 

A Svéd Motorsport Szövetség elnöke hangsúlyozta fontosságát, hogy az ország két kiemelt versenyt is rendezhet. 

“A Skandináv Rally hasonlóan a Svéd Rallyhoz nagyon fontos számunkra – mondta Roger Engström. – Nagyon öröm, hogy WRC és ERC futamot is rendezhetünk egy olyan országban, ahol nagy múlttal rendelkezik a rallysport. Varmlandnak nagy hagyományai vannak a havas verseny terén, most pedig már nagyon várjuk a murvás futamot.” 

A WRC Promóter ERC futamokért felelős igazgatója biztos a svéd Eb futam sikerében. 

“A WRC futam számára nagyszerű otthon lett Umea, de korábban Varmland régió is kitűnő helyszín volt – mondta Simon Larkin. – Nagy öröm, hogy a korábbi téli szakaszokon lehetséges murvás versenyt is rendezni az ERC számára. Amikor 2022-ben átvettük az ERC irányítását, szerettük volna az Eb futamokkal jobban lefedni Európát. Bízunk benne, hogy a Skandináv Rallyra sikerül több versenyzőt elhívni a régióból, akik később még szívesen indulnak 3-4 futamon.” 

Friss