2024. április 30. 05:44

KezdőlapF1Így száguldott Russell és Hamilton az új Mercedesszel (videók)

Így száguldott Russell és Hamilton az új Mercedesszel (videók)

-

George Russell, valamint Lewis Hamilton bejáratta a Mercedes új autóját, a W14-est Silverstone-ban. Korábban arról szóltak a hírek, hogy a csillagos istállónak motorproblémával kellett szembenéznie, de ezt megoldották, már ha egyáltalán bármit is meg kellett oldani.

A Mercedes szerdán bemutatta idei autóját, a W14-est, amellyel végleg vissza akarnak kerülni az élmezőnybe. George Russell és Lewis Hamilton még aznap bejáratta az autót Silverstone-ban, ám a hírek szerint az esemény nem indult jól, ugyanis rögtön az elején motorhiba lépett fel. Nos, úgy tűnik, hogy így vagy úgy, de a brackley-i alakulat szurkolóinak nem kell aggódniuk.

Problémák a Mercedesnél, hatalmas égés lett volna a Ferrariéhoz hasonló bemutatót tartani

Sajtóhírek szerint a két versenyző eljutott a maximális körszámig, hiszen a filmes napokon legfeljebb 100 km-t tehetnek meg, ami ezúttal 97 volt. Ez alapján tehát sikerült megoldaniuk a felmerülő problémát, már ha egyáltalán volt. Egy korábbi Red Bull-mérnök ugyanis a Mercedesnél dolgozó ismerőseire hivatkozva kijelentette, hogy valójában csupán arról volt szó, hogy a váltó szinkronizálása nem ment simán, valamint néha kihagyott a gyújtás, de ez az első bejáratás során teljesen normális.

Elsőként Russell ülhetett be az új versenygépbe, és utána lelkesen nyilatkozott. „Megvolt a filmes nap nekem járó fele – kezdte. – Lenyűgöző volt ismét az autóban lenni, először a W14-esben. Eddig minden jó, de most már Bahreinre tekintek, és meglátjuk, mire leszünk képesek.”

Friss