2024. április 30. 04:29

KezdőlapWRCBreen a fiatalokat is támogatja

Breen a fiatalokat is támogatja

-

A Hyundai pilótája, Craig Breen visszatér gyökereihez, és felajánlja támogatását az ír Junior 1000 kategória versenyzőinak a Sligo Pallets Forest Rally bajnokságban.

A sorozat öt murvás rallyból áll Írországban, a fordulókon 14 és 18 év közötti versenyzők indulhatnak, akik meghatározott módosításokkal ellátott 1000 köbcenti alatti autókkal versenyeznek.

Craig Breen, szívesen támogatja hazája jövőbeli sztárjait, és elkötelezettsége túlmutat egy egyszerű pénzügyi befektetésen.

„Örülök, hogy részt vehetek egy figyelemre méltó alulról építkező sorozat támogatásában, amely egyedülálló lehetőséget biztosít ezeknek a pilótáknak, hogy kiskoruktól kezdve versenyezzenek és tanuljanak a sportban” – mondta a Hyundai versenyzője, aki második helyezést ért el a Svéd Rallyn.

Ez a sport nagyon sokat adott nekem, és most itt az ideje, hogy visszaadjak valamit a fiatalok következő generációjának, akik célja, hogy a rallyban nyomot hagyjanak. Ezek a pilóták jelentik a jövőt, és nagyon örülök, hogy segíthetek az utazás kezdeti lépéseinél.”

A Breen támogatása versenyenként egy 1250 euró értékű utalványt jelent, többféle szempint alapján lehet megszerezni, és nem kizárólag az eredményességhez kötött. Az újonc és a tapasztalt versenyzők egyaránt pályázhatnak a díjra.

Breen támogatásának köszönhetően az összetett bajnok egy kétnapos jeges vezetési tréningen is részt vehet a norvégiai John Haugland Winter Rally Schoolban. Az ír sztár azt is vállalta, hogy idén megjelenik a bajnokság hivatalos oktatási napján, és részt vesz az egyéni oktatásban, amely a versenyzők saját autójával zajlik.

Breen
foto: Hyundai Motorsport GmbH

Friss