2024. április 30. 22:22

KezdőlapERCA Hyundai WRC2-es versenyzője több ERC futamon is rajthoz áll

A Hyundai WRC2-es versenyzője több ERC futamon is rajthoz áll

-

A Hyundai Motorsport WRC2-es csapatát erősítő, Fabrizio Zaldivar igyekszik idén tapasztalatát gyarapítani, így több ERC futamon is elindul. 

A 22 éves Fabrizio Zaldivar tavaly negyedik helyen zárt a WRC2 junior bajnokságban, majd az idei első versenyén, Svédországban a nyolcadik helyet szerezte meg a WRC2 Challenggerre átkeresztelt kategóriában. 

A Hyundai Motorsport paraguayi pilótája azonban a WRC2-es versenyek mellett rajthoz áll néhány ERC futamon is, köztük a Fafe Rallyval. 

“Úgy gondoltam, hogy az ERC futamok jó felkészülést biztosíthatnak a WRC futamokra, ezért tervben van néhány ilyen verseny is – mondta Zaldivar az ERC hivatalos oldalának. – Ami biztos, hogy a Fafe Rallyn elindulunk egy Rally2-es Hyundaijal, de nem a gyári csapattal. Az autót a MAPO Motorsport szervizeli majd. Ezt követően pedig egy gyors versenyen, Lengyelországban vagy Lettországban fogunk vezetni. Az ERC mezőny erőssége nagyon magas szinten van, egy Dél-Amerikai versenyzőnek pedig mindig érdekes Európai versenyen indulni.” 

Friss