2024. május 02. 21:08

KezdőlapWRCRally1-es autóval indulna a chilei bajnok

Rally1-es autóval indulna a chilei bajnok

-

A Chilei Rally Bajnokság tavalyi győztese, Alberto Heller Rally1-es autóval indulna hazája WRC futamán. Heller 2021 után tér vissza a WRC mezőnyébe. 

2019 után idén ismét WRC futamot rendeznek Chilében, és ez alkalomból Alberto Heller szeretne Rally1-es autóval indulni. 

“Mindig is az volt az álmom, hogy csúcskategóriás autót vezessünk a vb-n – mondta a Chilei Rally Bajnokság tavalyi győztese, Alberto Heller a chilei KM1 magazin youtube csatornáján. – Éppen ezért elkezdtünk ezen dolgozni, hogy ez a Chile Rallyn összejöjjön. Kissé örült ötletnek tűnhet, de szeretnénk valóra váltani álmunkat.” 

A chilei versenyző tavaly ugyan nem indult WRC futamon, de korábban ezt megtette és fontos kapcsolatokra tett szert, amit szeretne kihasználni. 

“Korábban vezettem WRC futamokon és sok fontos kapcsolatra tettem szert, ismerem azokat az embereket, akik segíthetnek, hogy Rally1-es autóval indulhassunk. Tudjuk, hogy nem könnyű ezt megvalósítani, de nem is lehetetlen. Az előzetes tárgyalások már megkezdődtek, azonban még sokat kell dolgoznunk az ügyön.” 

A Chile Rallyt szeptember 28 és október 1. között rendezik a Rally Világbajnokság utolsó előtti versenyeként. 

Friss