2024. április 30. 04:51

KezdőlapF1Kínos jelenetek Miamiban - „Ön Sir Jackie Stewart? Nem baj, akkor is...

Kínos jelenetek Miamiban – „Ön Sir Jackie Stewart? Nem baj, akkor is kihajítjuk innen” (videó)

-

A Miami Nagydíj előtt bebizonyosodott, hogy még a Forma-1 élő legendájának sem lehet csak úgy besétálni bárhová.

Minimum furcsa jelenetek zajlottak le a Miami Nagydíj előtt, amikor Martin Brundle, a Sky Sports szakkommentátora szokásos rajtrácssétája során megpróbálta meginterjúvolni a versenyen vendégként jelen levő Roger Federert. A teniszlegenda a rajtrács elején, egy kordonnal elkerített területen tartózkodott, Brundle pedig a Sky Sports élő adásában hiába kiabált neki, a svájci nem hallotta. Ekkor az egészet végignéző, Brundle mellett álló háromszoros világbajnok Sir Jackie Stewart – akinek szintén nem volt bejárása a kordon mögé – úgy döntött, a kezébe veszi a dolgokat, és odamegy Federerhez.

Persze, mondhatjuk, hogy a szabály az szabály, és ugyanúgy vonatkozik egy legendára, mint bárki másra, de Sir Jackie Stewart tett már annyit a Forma-1-ért, hogy egy F1-es hétvégén oda menjen be, ahova csak akar. Ezzel szemben már a kordonnál álló biztonsági ember utána nyúlt, majd miután a skót elindult Federer irányába, ketten állták az útját, és próbálták meg kitessékelni őt a kordonon kívülre.

Stewartnak legyen mondva, egyáltalán nem hatotta meg a kissé erőszakos fellépés, és szólt Federernek, akihez ekkor odalépett George Russell. A svájci szemmel láthatóan nemigen tudta, hogy kihez is forduljon éppen, de miután Russell elment és Stewart ismét emlékeztette rá, hogy a Sky Sports kamerája várja, Federer készségesen odasétált Brundle-hoz egy rövid interjúra.

Friss