2024. április 30. 04:50

KezdőlapERCHárom magyar induló a Lengyel Rallyn

Három magyar induló a Lengyel Rallyn

-

Megjelent a Lengyel Rally nevezési listája, melyen 83 páros szerepel, köztük három magyar kettősé. László Martin Rally2-es, Herczig Patrik és Hangodi Bendegúz Rally4-es autóval áll rajthoz. 

A Rally Európa-bajnokság idei harmadik versenye a Lengyel Rally lesz május 19-21. között, a murvás versenyre pedig 83 páros nevezett. 

A Rally2-es autóval indulók mezőnye 31 párosból áll, köztük László Martinnal és Berendi Dáviddal, a riválisok között pedig olyan versenyzők lesznek, mint az Eb pontversenyét vezető Hayden Paddon, a tavalyi bajnok Efrén Llarena, a tavalyi magyar bajnok Mads Ostberg, de rajthoz áll a tavalyi lengyel győztes Miko Marczyk is. 

Az ERC4-es kategória jóval népesebb lesz, mint volt a Kanári-szigeteken, itt a magyar színeket Herczig Patrik és Varga Kristóf, valamint a Kanári-szigeteken győzelemmel debütáló Hangodi Bendegúz és Bunkoczi László képviseli Peugeot 208 Rally4-gyel. 

A versenyen a spanyol ERC futamon balesetet szenvedő Csomós Miklós és Nagy Attila is indult volna, azonban a balesettel veszélybe került a teljes idei szezonjuk. A páros a szurkolók segítségét kéri a megsemmisült Skoda újjáépítéséhez, aminek részleteit közösségi oldalukon lehet elolvasni.  

Friss