2024. április 30. 03:19

KezdőlapWRCLappi szerint a Toyota nagyon sokat fejlődött

Lappi szerint a Toyota nagyon sokat fejlődött

-

A Toyota tavaly Szardínián és Görögországban nem tudott dobogós eredményt elérni, Esapekka Lappi szerint azonban az idei évre korábbi csapata nagy lépést tett előre. 

Két igazán rosszul sikerült versenye volt tavaly a Toyota Gazoo Racingnek, Szardínia és a görög Akropolisz Rally, ahol egyetlen versenyzőjük sem tudott dobogóra állni. 

A japán gyártó nem is volt túl boldog az ezeken a versenyeken elért eredményekkel és Jari-Matti Latvala is többször hangsúlyozta, hogy a problémákat meg kell oldani. 

Esapekka Lappi, a Toyota tavalyi versenyzője szerint ezeket a problémákat meg is oldotta a japán gyártó. 

“Azt gondolom, hogy tavaly a Hyundai volt a jobb csapat Szardínián és Görögországban is, most azonban a Toyota hatalmas lépést tett előre – mondta a finn versenyző a Dirtfishnek. – Most a Hyundainak kell fejlesztenie, mert a Toyota megelőzött minket.” 

Cyril Abiteboul is egyetért versenyzőjével. 

“Kalle Rovanpera nagyon gyors tudott lenni Portugáliában – mondta a Hyundai Motorsport csapatfőnöke. – A szombati napon 1 perc előnybe tudott kerülni, és tempóját nem tudtuk volna tartani, akármit is tettünk volna. Ezért nem tudok elégedett lenni a kettős dobogós eredményünkkel. Meg kell néznünk, hogy miként tudunk 2-3 tizedet gyorsulni kilométerenként. Vannak ötleteink, és most fel kell gyorsítanunk a munkát.” 

Friss