2024. április 30. 19:00

KezdőlapF1Gyönyörű Ferrarit kínál eladásra Fernando Alonso (kép)

Gyönyörű Ferrarit kínál eladásra Fernando Alonso (kép)

-

Fernando Alonso bejelentette, hogy árverésre bocsátja egyik utcai Ferrariját. A kétszeres F1-es világbajnok egy 660 lóerős, V12-es motorral rendelkező darabtól szabadul meg, amelyet még a Scuderiától kapott ajándékba.

Ahogyan az számos egykori vagy jelenlegi Forma-1-es pilótáról elmondható, Fernando Alonso garázsa is tele van szebbnél szebb utcai autókkal. Hamarosan azonban ezekből eggyel kevesebb lesz, mint jelenleg, ugyanis a 41 éves versenyző eladásra kínálta az egyik darabot. Ez pedig nem más, mint egy Ferrari Enzo.

„Örömmel jelentem be, hogy eladásra kínálom az 1-es számú Enzómat Monacóban, a MonacoCarAuctions [aukciós oldalon] – fogalmazott Instagram-történetében, egy olyan képhez mellékelve a szöveget, amelyen a piros autó előtt pózol. – Remélem, új tulajdonosa nagyon élvezni fogja ezt a különleges példányt”

A Ferrari Enzo ritka darabnak számít, hiszen 2002 és 2004 között mindössze 400 darabot gyártottak ebből a modellből Maranellóban. A hátsókerék-meghajtású kocsi 660 lóerős, V12-es motorral és hatsebességes váltóval rendelkezik. Az autót hirdető oldal tanúsága szerint az autó nem futott túlságosan sokat, eddig mindössze 4800 kilométer van benne.

Ahogyan azt Alonso is leírta, a MonacoCarAuctionsön keresztül adja el Ferrariját. Kikiáltási ára egyelőre nincs, így nem tudni, hogy milyen áron kelhet el, mindenesetre ennek a típusnak a rekordára több mint 6 millió dollár, azaz akkori árfolyamon több mint 2 milliárd forint volt 2015-ben. Ismerve a jelenlegi tulajdonos személyét, nem kizárt, hogy június 8-án, az árverés napján megjavul a csúcs.

Alonso még 2011-ben kapta ajándékba ezt az autót akkori csapatáról, a Ferraritól. A spanyol pilóta öt évet töltött Maranellóban, hiszen 2010 és 2014 között volt a Scuderia versenyzője. Ezalatt 11 futamgyőzelmet aratott, és kétszer is csupán az utolsó futamon bukta el a világbajnoki címet Sebastian Vettellel szemben. 2015-ben aztán a McLarenhez igazolt.

A si.com tájékoztatása szerint mindez nem jelenti azt, hogy a 32-szeres futamgyőztesnek a jövőben nem lesz Ferrarija, hiszen egy fekete színű La Ferrari továbbra is a birtokában van. A hír láttán néhány hozzászóló szörnyülködött, hogy hogyan adhat el egy ilyen darabot, mások viszont azzal viccelődtek, hogy jelenlegi csapatáról, az Aston Martintól ennél is értékesebb gépeket fog kapni.

Friss