2024. április 30. 03:39

KezdőlapWRCOgier: Senki sem áll készen

Ogier: Senki sem áll készen

-

Sébastien Ogier szerint egy csapat vagy versenyző sem mondhatja el, hogy tökéletesen felkészült az új szezonra az új autókkal, mondta a nyolcszoros világbajnok a Monte-Carlo Rally előtti sajtótájékoztatón.

„A Monte nyíltabb idén, mint bármikor a múltban – mondta Sébastien Ogier a WRC szezonnyitó előtti sajtótájékoztatón. – Mindenki keresi a válaszokat, de az elsők csak ezen a hétvégén érkeznek.

A teszteken elsősorban a csapat felkészülésére koncentráltunk, nem pedig az egyénire. Egy csapat pedig sosem érzi úgy, hogy felkészült, amikor új korszak kezdődik. Mindig szeretnének többet tesztelni.

Jelenleg nem tudjuk, hogy hol tartunk a teljesítményt illetően. Ami biztos, hogy az autó más, mint korábban, és az is biztos, hogy kicsit lassabb, még úgy is, hogy a hibrid rendszertől kapunk egy kis plusz erőt.”

Fotó: Toyota Gazoo Racing WRT – Sébastien Ogier, Toyota Yaris Rally1, Monte-Carlo Rally 2022

A nyolcszoros világbajnok szerint az év elején még lassabbak lehetnek a Rally1-es autók, de ez gyorsan változni fog.

„A szezon elején még biztosan lassabbak leszünk, mint tavaly, de ez gyorsan változni fog. Ez most egy új kihívás a csapatnak és a versenyzőknek is. Valahogy az új autóhoz kell igazítani a vezetési stílusunkat. Ezen a hétvégén senki sem mondhatja, hogy készen áll. Talán, aki a leggyorsabban alkalmazkodik az új dolgokhoz, az lehet sikeres.”

Ogier számára azonban eddig mindig jól alakult az új autóhoz való hozzászokás.

„Eddig, amikor új autók jelentek meg, képes voltam gyorsan versenyeket nyerni, így nem aggódom, főleg úgy, hogy nincs rajtam nyomás a bajnoki cím miatt. Ez azonban a Monte, ahol a magam és a csapat szempontjából is jól szeretnék szerepelni.

Decemberben három, januárban pedig egy napot tudtam tesztelni, ami ráadásul félbeszakadt, mert elromlott az autó. Sok baleset történt már a teszteken is, de bízom benne, hogy a versenyen nem így lesz.”

Fotó: Toyota Gazoo Racing WRT – Kalle Rovanperä, Toyota Yaris Rally1, Monte-Carlo Rally 2022

A francia toyotás hamarosan elárulja idei rally programját is.

„Hamarosan el tudom mondani a rally programomat. Február elején több infót tudok meg a pályaversenyzéssel kapcsolatban és akkor többet tudok már mondani az idei rally versenyekkel kapcsolatban is.”

Friss