2024. április 30. 11:27

KezdőlapWRCEldőlt a Svéd Rally sorsa

Eldőlt a Svéd Rally sorsa

-

A Svéd Rally szinte az utolsó utáni pillanatig kérdéses volt, azonban a szervezők végül megkapták a szükséges engedélyeket a rendezvény megtartásához.

A Svéd Rally idén Varmland régióból Umea városába költözik, ahol több esély van az igazi havas körülményekre. A térségváltozás miatt azonban új településekkel, hatóságokkal kellett megegyezniük a szervezőknek, akik bár decemberben úgy nyilatkoztak, hogy minden engedélyt megkaptak, valójában az utolsó pecsétek csak ezen a héten kerültek a helyükre.

„Nagyszerű, hogy megszervezhetjük ezt a népünnepélyt Umeában – mondta Hans Lindberg, az önkormányzati tanács elnöke a svéd SVT oldalának. – Idővel ez csak egy kis mozzanattá válik, de mindannyiunknak egy hatalmas utazást jelent.”

A verseny szakaszaival érintett számi településekkel sikerült a legkésőbb megegyezni, de végül minden jól alakult.

„Megkaptuk a szükséges engedélyeket a versenyre – mondta Per Lundström, a megyei önkormányzat jogásza. – Óriási kihívás volt, hogy ezeket beszerezzük. Ez egy sokkal nagyobb verseny, mint amit valaha is tartottunk a környéken.”

A Svéd Rallyt február 24–27. között rendezik a rally vb-szezon idei második, egyetlen havas futamaként.

A verseny első napján a toyotás Kalle Rovanperä fog elsőként rajtolni, majd a fordos Craig Breen, a Hyundai belga versenyzője, Thierry Neuville, az ugyancsak fordos Gus Greensmith, a toyotás Takamoto Katsuta és Elfyn Evans, a 2019-es világbajnok Ott Tänak, a fordos Adrien Fourmaux, majd az idei első versenyén induló toyotás Esapekka Lappi következik.

Svédországban 11 Rally1-es autó áll rajthoz, a WRC2-ben 39 páros indul.

Forrás:Rallit.fi

Friss