2024. március 28. 14:12

KezdőlapWRCDöbbenetes hír a Svéd Rallyról!

Döbbenetes hír a Svéd Rallyról!

-

A Svéd Rally három hét múlva kerülne megrendezésre, ez azonban továbbra sem teljesen biztos, miután a versennyel érintett falvak még nem egyeztek bele a vb második futamának lebonyolításába.

A Rallit.fi oldal számolt be arról, hogy bár három hét múlva rendeznék meg a Svéd Rallyt, mellyel kapcsolatban már minden eldőlt, illetve megjelent, kivéve egy dolgot: a verseny továbbra sem rendelkezik a szakaszok használati jogával!

A Svéd Rally idén Umea városa környékére költözik a korábbi hómennyiséggel kapcsolatos problémák miatt, az új helyszín miatt pedig új szervezetektől, illetve településektől kell engedélyt kérni a szakaszok használatára.

A RallyCafe.hu már 2021 végén beszámolt arról, hogy az érintett településektől az engedélyek beszerzése csúszik, majd a verseny szervezője mindenkit megnyugtatott, miszerint sikerült a megegyezés.

A megegyezés azonban csak szóban történt  meg, a papírokra azonban még mindig várni kell.

„Korábban valóban kérdéses volt, hogy a Svéd Rallyt megrendezik-e – mondta Sara Gustavsson, a Visit Umea vezetője a svéd SVT műsorszolgáltatónak. – Természetesen mindenki bízik a verseny megrendezésében, mindenki azért dolgozik, hogy minden rendben legyen.”

„Ez nem egy optimális helyzet, de a járvány megtanított minket arra, hogy minden körülményre gyorsan tudjunk reagálni. – mondta Peter Juneblad, Umea önkormányzatának pénzügyi igazgatója. – Igyekeztünk mindent megtenni, hogy a verseny megvalósuljon.”

A számi falvak ügyvédje fenyegetésekről is beszámolt.

„Példa nélküli, amit megtapasztaltunk – mondta Inger-Ann Omma. — Korábban tárgyaltunk szélenergiáról cégekkel, és bányászati projektekkel kapcsolatban, de ez egészen más dolog volt. Sok képviselő, politikus és más hatóságoktól kaptunk e-maileket, telefonokat és próbálta befolyásolni a döntésünket, hogy minden a versenyszervező által kívántan alakuljon. Azonban a sietséggel csak a törvényesség kerül veszélybe. Még azt is megmondták nekünk, hogy mi várható, ha nemet mondunk. Ez pedig nem járható út.”

A WRC havas versenyét 2021-ben muszáj volt a finn Arctic Rallyval pótolni, mivel a svéd szervezők a járvány miatt lemondták rendezvényüket.

A Svéd Rally napokon belül végleges zöld, vagy piros lámpát kaphat.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Forrás:Rallit.fi

Friss