back to top
2024. október 18. 08:27

KezdőlapWRCFourmaux idei harmadik dobogós eredményére fog hajtani Szardínián

Fourmaux idei harmadik dobogós eredményére fog hajtani Szardínián

-

Adrien Fourmaux Svédország és Horvátország után Szardínián szeretne dobogóra állni, ahol kissé jobb rajthelyről indulhat, mint legfőbb riválisai. 

Adrien Fourmaux a Portugál Rallyn elveszítette bajnokságban elfoglalt harmadik helyét, ez azonban csak kedvezhet számára a WRC idei hatodik versenyén, Szardínián, ahol egy fokkal jobb rajthelyről tud indulni pénteken, mint legfőbb riválisai.    

8 Rally1-es, 40 WRC2-es páros áll rajthoz a Szardínia Rallyn

“Szardíniáról van az egyik legtöbb tapasztalatom – mondta az M-Sport francia versenyzője. – Idén bár kissé rövidebb lesz a verseny, mint korábban, még így is nehéz versenynek ígérkezik. Olyan lesz, mint egy sprintverseny, ahol a legkisebb hiba is sokba kerülhet. Olaszországban a negyedik helyről indulhatunk, és szeretnénk ezt a pozíciót az első napon kihasználni és a verseny végén ismét dobogóra állni. Erre a versenyre a meleg időjárás és a délutánra nagyon sziklássá váló pályák a jellemzőek, ami komolyan megnehezítheti a versenyzők dolgát és komolyan igénybe veszi az autókat.” 

Fourmaux korábban ötszer állt rajthoz Szardínián és eddig minden évben akadt valamilyen problémája, így a legjobb eredménye a 30. hely 2021-ből, amikor még Rally2-es Forddal állt rajthoz. 

A Szardínia Rallyt péntek délutántól vasárnap délutánig, 48 óra alatt rendezik meg, a versenyzőkre 16 gyorsasági szakasz és 266.12 km versenytáv vár. A verseny száraz, nyári időjárás mellett kerül megrendezésre. 

Friss