back to top
2024. október 06. 00:27

KezdőlapWRCOgier szeretné megdönteni Loeb rekordját Szardínián is

Ogier szeretné megdönteni Loeb rekordját Szardínián is

-

Sébastien Ogier sorozatban harmadik győzelmét is szeretné megszerezni idén, ha pedig ezt sikerül elérnie Szardínián, az olasz szigeten rendezett verseny legeredményesebb pilótája lehet és beállítja a kilencszeres világbajnok Sébastien Loeb öt olasz győzelmét. 

Sébastien Ogier Portugáliában már megdöntötte Sébastien Loeb rekordját, miután hatodszor is az élen tudott zárni, Szardínián pedig szintén a legeredményesebb versenyző lehet, amennyiben nyerni tud és megszerzi ötödik sikerét is a szigeten. Ezzel a győzelemmel pedig az Olasz Rallyk történetében beállítaná Loeb öt győzelemből álló rekordját. 

8 Rally1-es, 40 WRC2-es páros áll rajthoz a Szardínia Rallyn

“Azt követően, hogy Horvátországban és Portugáliában is nyertünk, szeretnénk folytatni a győzelmi sorozatot és első helyen végeznénk a Szardínia Rallyn is – mondta a nyolcszoros világbajnok toyotás versenyző. – Azt hiszem, jó esélyeink lesznek Olaszországban, miután Szardínián sikeres tesztünk volt, Portugáliában homokos szakaszokon pedig jól működött az autó. Bízom benne, hogy ez így lesz Szardínián is, ahol az autó és gumi óvás nagy szerepet kap.” 

Ogier korábban 15-ször állt rajthoz Szardínián, ahol 2013 és 2015 között Volkswagennel, míg 2021-ben Toyotával tudott nyerni. 

A Szardínia Rallyt péntek délutántól vasárnap délutánig, 48 óra alatt rendezik meg, a versenyzőkre 16 gyorsasági és 266.12 km versenytáv vár. A verseny száraz, nyári időjárás mellett kerül megrendezésre. 

Friss