back to top
2024. szeptember 28. 06:23

KezdőlapWRCMartins Sesks teljesítette első igazi tesztjét a Ford Pumával (videó)

Martins Sesks teljesítette első igazi tesztjét a Ford Pumával (videó)

-

Egy kisebb tesztet követően Martins Sesks teljesítette első, komolyabb tesztjét is Dél-Észtországban a Ford Puma Rally1-gyel, melyet először Lengyelországban fog vezetni. 

A hétvégén Adrien Fourmaux és Grégoire Munster, míg hétfőn Martins Sesks ülhetett a Rally1-es Ford Pumába az M-Sport Dél-Észtországban tartott tesztjén. 

A lett versenyzőnek ez volt az első igazi tesztje Rally1-es autóval, azt követően, hogy egy rövid ideig már beleülhetett a Pumába, amikor bejelentették, hogy Lengyelországban még hibrid rendszer nélküli, majd Lettországban teljes értékű Rally1-es autóval indulhat. 

Sesks-nek ugyan WRC tapasztalata még kevés van, ugyanakkor tavaly Lengyelországban, míg hazájában az elmúlt két évben is nyerni tudott ERC-mezőnyben. 

A 24 éves lett versenyzőnek az idei ERC-szezon során még kevés örömteli pillanata volt, hiszen a Rally Hungaryn kiesett, míg a Kanári-szigeteken alaposan elmaradt tempója a riválisaitól, Svédországban pedig műszaki hiba miatt csupán hatodik helyen ért célba Rally2-es Toyotával. 

Friss