back to top
2024. szeptember 28. 14:15

KezdőlapWRCKeresztbe tettek a Toyota finn projektjének, akár egy évvel is csúszhat

Keresztbe tettek a Toyota finn projektjének, akár egy évvel is csúszhat

-

A fellebbezési határidő előtt egy nappal egy helyi lakos, vagy lakosok feljelentést tett(ek) a Toyota finn központbővítése ellen. Mivel nem állt elég idő a reagálásra, bíróság fog dönteni a feljelentés ügyében, ami akár 1 évvel is elhalaszthatja a projektet. 

A finn Yleisradio számolt be arról, hogy a Toyota komoly központ bővítése ellen az utolsó pillanatban feljelentés érkezett. A feljelentésben arra hivatkoznak, hogy a projekt tervezése során nem vizsgálták eléggé a felszín alatti vizek szennyeződésének lehetőségét, valamint, hogy a központ helyén régi építészeti emlékek találhatóak, repülőmókusok élőhelye, ráadásul turista útvonal is található. Mivel a feljelentésre nem volt elegendő ideje a Toyotának reagálni, így bíróság elé fog az ügy kerülni.  

A projekt így akár 1 évvel is csúszhat, eredeti tervek szerint már idén nyáron elkezdődtek volna az első munkálatok. 

Komoly fejlesztésbe kezd a Toyota Finnországban

Jyvaskyla város saját vizsgálata során alacsonyra értékelte a felszín alatti vizek szennyeződését, a feljelentés szerint ez a vizsgálat erősen hiányos volt.  

Latvala korábban elmondta, hogy a környezetvédelmi engedélyek már megvannak, azonban építési engedélyre még szükség van a projekthez.

Friss