back to top
2024. szeptember 29. 00:19

KezdőlapWRCOgier balesetet szenvedett a Lengyel Rally pályabejárásán

Ogier balesetet szenvedett a Lengyel Rally pályabejárásán

-

Sebastien Ogier és Vincent Landais közúti balesetet szenvedett a lengyel Rally pályabejárásán. A versenyzőket kórházba szállították.

„Seb és Vincent közúti balesetet szenvedett a Lengyel Rally pályabejárásán, és orvosi ellenőrzésre szállították őket” – mindössze ennyit árult el kedd délben a csapat a két versenyzőt ért balesetről.

Meg nem erősített hírek szerint két autó ütközött, amely után négy embert kórházba szállítottak. Ogiert mentőhelikopter vitte el a helyszínről.

Frissítés (12:22): A fakt.pl oldal információja szerint a balesethez két mentőhelikopter érkezett és a civil autó sofőrjét, valamint Sébastien Ogier-t ezek szállították kórházba. Vincent Landais-t, Ogier navigátorát, valamint a civil autóban ülő másik személyt mentővel vitték a közeli kórházba kivizsgálásra. A lengyel oldal fényképeket is közölt a baleset helyszínéről.

„A baleset murvás úton történt, egy dombtetőn, amelyen csak egy autó fér el. Az út nem volt lezárva a közúti forgalom elől” – – mondta a lengyel oldalnak Marta Domanska, a goldpai rendőrség szóvívője.

A hétvégi Lengyel Rally versenyigazgatója is megszólalt a baleset után. „Senki nincs életveszélyes állapotban, a baleset érintettjeit orvosi kivizsgálásra szállították kórházba, nem pedig az életük megmentéséért” – mondta Krzysztof Maciejewski.

Frissítés (12:45): A Goldap.info oldal szerint a pályabejárásról csupán a Wiosty – Skoncze út közvetlen közelében élők kaptak tájékoztatást, az út a közúti forgalom elől nem volt lezárva és a pályabejárásról tájékoztató tábla, vagy egyéb jelzés sem volt az út közelében.

Friss