back to top
2024. szeptember 29. 00:20

KezdőlapWRCA Toyota bejelentette, indulhat-e Ogier és Landais a Lengyel Rallyn

A Toyota bejelentette, indulhat-e Ogier és Landais a Lengyel Rallyn

-

Sébastien Ogier és navigátora, Vincent Landais kedd reggel a Lengyel Rally Goldup gyorsasági szakaszának bejárása alatt ütközött egy civil autóval, emiatt a francia páros kénytelen kihagyni a versenyt.

A kedd reggeli baleset után a Toyota mindkét versenyzője, a nyolcszoros világbajnok Sébastien Ogier és navigátora, Vincent Landais, valamint a civil autóban ülő két nő is kórházba lett szállítva.

A balesetben részvevő személyek egyaránt megsérültek, de nem életveszélyesen.

Azt, hogy a Toyota párosa, vagy a civil sofőr volt-e a hibás, csak később derül ki, azonban a Ogier közúti Toyotájában volt GPS is, ami segít a jármű sebességét megállapítani.

Vincent Landais estére elhagyta már a lengyel kórházat, azonban Sébastien Ogier megfigyelésre az estét is ott tölti, így a Toyota úgy döntött, nem indítja a francia versenyzőket a Lengyel Rallyn, azonban pilóta csere nem zárható ki.

Ogier balesetet szenvedett a Lengyel Rally pályabejárásán

„A Toyota Gazoo Racing WRT legénységét, Sébastien Ogier-t és Vincent Landais-t kórházba szállították ellenőrzésre, miután kedd délelőtt a Lengyel Rallyn zajló pályabejárás során közúti baleset történt – áll a Toyota közleményében. – A másik érintett jármű két utasát szintén kórházba szállították orvosi ellenőrzésre. Az incidens akkor történt, amikor Ogier és Landais a Goldap gyorsaságira készültek, amely a szombati 10-es és 14-es szakasza a versenynek. Ogier és Landais közúti autót vezettek, ahogy az a pályabejáráson szokásos gyakorlat. Minden ilyen autóban van GPS nyomkövető, ami azt mutatja, hogy a sebesség a megadott határokon belül volt-e. A balesetben érintett személyeket vizsgálatnak vetették alá, amelyek nem mutattak ki súlyos sérüléseket. Amíg Landais-t kiengedték a kórházból, addig Ogier az éjszaka során még orvosi megfigyelés alatt marad, és nem vehet részt a versenyen. Minden résztvevő biztonsága és jóléte továbbra is a csapat legfontosabb prioritása. Ezzel párhuzamosan a csapat mérlegeli lehetőségeit a cserével kapcsolatban, és a megfelelő időben tájékoztatást ad erről.”

Ogier harmadik győzelmét célozhatta volna meg Lengyelországban.

Friss