back to top
2024. október 23. 07:36

KezdőlapORBItt a meglepetés: Csomós Miklós és Nagy Attila mégis indul a Székesfehérvár...

Itt a meglepetés: Csomós Miklós és Nagy Attila mégis indul a Székesfehérvár Rallyn!

-

A költségvetés lassan kisimul, és a páros az Európa-bajnokságba is tervezi a visszatérést.

Nagy volt a csend mostanában az ORB összetett versenyét vezető Csomós Miklós és Nagy Attila háza táján, a Mecsek Rallyt megnyerő páros nem nevezett a pénteken elkezdődött Észt Rallyra (az ERC harmadik futama után a negyedik is kimaradt), és nem szerepeltek a jövő heti Székesfehérvár Rally nevezési listáján sem. Így aztán megkérdeztük Nagy Attilát, mi a helyzet velük.

„Már az is nagyon nehezen jött össze, hogy elinduljunk a Mecsek Rallyn, de azt gondoltuk, hogy a Székesfehérvár Rally-ig kisimul a helyzet – mondta a Rallycafe.hu-nak Nagy Attila navigátor. – Teljesen mégsem oldódtak meg az anyagi nehézségeink, úgyhogy az utolsó utáni pillanatban tudtunk benevezni a székesfehérvári versenyre.”

Így bár az előzetesen nyilvánosságra hozott nevezési listán nem szerepelt Csomós Miklós és Nagy Attila, a Mecsek Rallyt megnyerő páros mégis ott lesz a július 12–14-ei ORB-futamon – ez a nézőknek jó hír, a riválisoknak minden bizonnyal kevésbé.

Nagy Attila elmondta, hogy a Kanári-szigeteken összetört Škoda Fabia Rally2 EVO újjáépítésével jól haladnak, már kilencven százalékos állapotban van, csak a motor megérkezésére várnak, és viheti is a következő tulajdonosa – érdeklődő mindenesetre már van az autó iránt. Az új fejlesztésű Skoda Fabia Rally RS Rally2-vel pedig mennek tovább.

foto: Csomós Miklós – Nagy Attila

„A Győr Rallytól azt várjuk, hogy addigra a pénzügyi rész és minden más is teljesen kisimul, és nyugodtan tudunk versenyezni – folytatta Nagy Attila. – Az Európa-bajnoksággal kapcsolatban most még nehéz megmondani, mit kell elengedni. A július végi római verseny még nagyon közel van, azon még biztosan nem tudunk menni, aztán meglátjuk, hogy a csehországi Barum Rallyval mi lesz a helyzet. A walesi versennyel eleve nem terveztünk, egyelőre arról beszéltünk Mixivel, hogy vagy Csehországban vagy Lengyelországban indulunk. Első körben azt szeretném, hogy az ORB-ben tisztességes eredményeket érjünk el, ezalatt dobogós helyezéseket értek. Emellett egy Eb-futamot reálisnak tartok, jó lenne visszatérni, és keretet adni ennek az évnek.”

Nagy Attila hozzátette, hogy Csomós Miklóssal együtt dolgoznak magukon, kisebb fájdalmaik még vannak a Kanári-szigeteki esés után, de készen állnak a versenyzésre – köszönhetően többek között a Fit4 Race és a HRT Racing segítségének is.

Friss