back to top
2024. október 06. 11:19

KezdőlapERCFranceschi nem úszta meg a büntetést az Észt Rallyn, Paddon még nagyobb...

Franceschi nem úszta meg a büntetést az Észt Rallyn, Paddon még nagyobb előnnyel vezet

-

Mathieu Franceschi büntetést kapott az Észt Rally végén, miután az extrém körülmények között rendezett Power Stage-en kikerült egy lassítót, így egy helyet vesztett, aminek köszönhetően Hayden Paddon előnye 10 pontra nőtt a bajnokságban. 

Igen extrém körülmények között rendezték az Észt Rally Power Stage szakaszát, melyet 15 perccel el is kellett halasztani a rajt előtt érkezett hatalmas felhőszakadás és viharos szél miatt. 

A pályán elsőként induló Teemu Asunmaa nem is tudott bevenni egy lassítót, hanem megforgott, majd a másodikként rajtoló Mathieu Franceschi ugyancsak nem tudott megállni a szalma bálákból épített sikán előtt, és végül döntenie kellett, hogy vagy frontálisan neki ütközik a bálának, vagy kikerüli azt. Végül a francia versenyző a kerülést választotta. 

Hatalmas vihar után új ERC-futamgyőztest avattak Észtországban! Paddon vezeti a bajnokságot

A szakasz után azonban a felügyelők igencsak szőrös szívűek voltak 10 másodperc büntetést szabtak ki Franceschinek, aki így a kilencedik helyet a 10. helyen ért célba. 

Mindezzel pedig Hayden Paddon 10 pontos előnyre tett szert a bajnokságban a francia versenyző előtt, míg a harmadik helyen Mads Ostberg 20 pont hátránnyal áll. 

A vihar miatt a szakasz végi dobogós ünneplés is elmaradt, a győzelmet végül Georg Linnamae és James Morgan csak ketten ünnepelték meg az út szélén.

Friss