back to top
2024. július 13. 18:29

KezdőlapERCHatalmas vihar után új ERC-futamgyőztest avattak Észtországban! Paddon vezeti a bajnokságot

Hatalmas vihar után új ERC-futamgyőztest avattak Észtországban! Paddon vezeti a bajnokságot

-

Hatalmas fordulatokkal teli Power Stage szakasz után Georg Linnamae nyerte az Észt Rallyt és szerezte meg első ERC-futamgyőzelmét Robert Virves és Nikolay Gryazin előtt. A bajnoki pontversenyben Hayden Paddon állt az élre. 

Hatalmas vihar söpört végig az Észt Rally Power Stage szakaszán az első éles autó rajtja előtt, amit végül a felhőszakadás és a viharos szél miatt el is kellett 15 perccel halasztani. 

A hatalmas sár pedig jókora nehézséget okozott a versenyzőknek, akik közül Robert Virves 9.3 másodperc előnnyel várhatta az élről a záró szakaszt, azonban a Power Stage Georg Linnamaenek sikerült jobban, a toyotás versenyző 11.5 másodperccel volt gyorsabb skodás honfitársánál, így Linnamae szerezte meg első ERC-futamgyőzelmét 2.2 másodperc előnnyel. 

Egymást érték a problémák az Észt Rally szombati utolsó hagyományos gyorsaságiján

A vihar miatt a szakasz végi dobogó sem lett felállítva, így a győzelmet csak navigátorával, James Morgan-nel az útszélén tudta megünnepelni Linnamae. 

A verseny harmadik helyén a Lett Rally előtti teszten lévő Nikolay Gryazin tudott célba érni, míg Mads Ostberg a negyedik, Hayden Paddon pedig az ötödik lett. 

Az Európa-bajnokságot négy verseny után a bajnoki címvédő Hayden Paddon immáron egyedül vezeti 7 pont előnnyel a kilencedik helyen célba érő Mathieu Franceschi előtt, míg Mads Ostberg 20 pont hátránnyal a harmadik helyre lépett. Franceschi esetlegesen még büntetést is kaphat, miután egy lassító előtt nem tudott megállni, és kikerülte azt. Előtte Teemu Asunmaa ugyanitt megforgott.

Ott Tanak hatalmasat esett az Észt Rallyn (videó)

Herczig Patrik és Varga Kristóf az ERC4 és ERC Junior bajnokság hatodik helyén ért célba az Észt Rallyn, míg a csak az ERC4-ben induló Bertalan Márton – Paizs Róbert kettős szombat este kiesett.

Az ERC-szezon ötödik versenyét három hét múlva Róma környékén rendezik aszfaltos pályákon.

Az Észt Rally végeredménye

Friss