back to top
2024. október 06. 18:18

KezdőlapERCSok országban autót sem vezethetne az Észt Rally Junior ERC mezőnyének győztese

Sok országban autót sem vezethetne az Észt Rally Junior ERC mezőnyének győztese

-

Magabiztos teljesítménnyel a hazai versenyén szereplő, 17 éves Jaspar Vaher nyerte meg az Észt Rally Junior ERC kategóriáját. 

Egyre több sportágban találkozhatunk 18 évnél fiatalabb, de már nagy sikereket elérő sportolókkal, ez pedig már autósportra is igaz. 

Jó példa erre az idei Észt Rally, ahol a 17 éves Jaspar Vaher hazai környezetben szerezte meg a Junior ERC kategória győzelmét, mégpedig igen magabiztos teljesítménnyel. 

Az észt versenyen dobogóján ezen a versenyen a 23 éves svéd Calle Carlberg volt a rangidős, aki a második helyet szerezte meg a drámai utolsó szakaszon megelőzve a 19 éves honfitársát Mille Johanssont. 

Ugyanebben a kategóriában a 21 éves Herczig Patrik Varga Kristóf navigálásával a hatodik helyet szerezte meg. 

Jaspar Vaher első jegyzett versenyét egyébként 13 évesen még előfutóként teljesítette észt versenyeken. Az ERC-ben a tavalyi Liepaja Rallyn debütált, ahol öt szakasz után vezette ugyancsak a Junior ERC kategóriát, végül azonban autóját túl könnyűnek találták a felügyelők és emiatt kizárták. Az idei Rally Hungaryn a kategória második helyén ért célba a 20 éves Max McRae mögött.  

Vaher tavaly az Észt Rallyn WRC-mezőnyben is debütálni tudott, azonban a 19. szakaszon végül az RC4-es kategória harmadik helyén állva baleset miatt kiesett. 

Friss