back to top
2024. október 07. 05:33

KezdőlapERCAz Észt Rallyn első ERC-futamán induló Asunmaa még egyszer nem fog takarítani

Az Észt Rallyn első ERC-futamán induló Asunmaa még egyszer nem fog takarítani

-

A regnáló finn bajnok, Teemu Asunmaa az Észt Rallyn indult első ERC-futamán, és a kvalifikáció után takarítani kényszerült az első napon, így már az első szakasz előtt tudta, hogy nem fog tudni jobb eredményért harcolni. 

Az Észt Rally igen változatos időjárást tartogatott már az első pillanattól, hiszen amíg a szabadedzést még száraz körülmények között rendezték a kvalifikációt már esőben. 

Az eredmények pedig nem kedveztek a háromszoros finn bajnok és címvédő Teemu Asunmának, akinek végül szombaton takarítania kellett. Ez pedig egy murvás versenyen mindig hátrány, így a finn versenyző már eleve elvesztette esélyét jobb eredményre. 

A 37 éves versenyző végül a második napon már egy fokkal könnyebb helyzetből indulhatott, így végül a 11. helyet sikerült megszereznie. 

Visszatér a magyar bajnoki címvédő, nem turistának megy Rómába

A verseny után a skodás pilóta elmondta, még egyszer nem fogja bevállalni a takarítást. 

“Egyértelmű volt, hogy jóval lassabbak leszünk a riválisoknál a kvalifikáció után – mondta Teemu Asunmaa a Rallit.fi oldalnak. – A takarítás tudatában a harci kedv is alább hagyott. Ugyanakkor a takarítás abból a szempontból jó, hogy nem kell aggódnia egy-egy hiba után sem, hiszen már eleve tudod, hogy az eredményednél szinte csak jobbakat fognak a riválisok elérni. A versenyzés egyetlen pillanatát sem tudtam élvezni, azonban sikerült kipróbálni pár beállítást, amit a Finn Rallyn tudok használni. Az biztos, hogy még egyszer nem fogom bevállalni a takarítást, helyette inkább hazamegyek.” 

Asunmaa legközelebb a Finn Rallyn áll rajthoz a WRC2-ben. 

Friss