back to top
2024. október 18. 07:18

KezdőlapHírekPaddon csaknem feladta az Észt Rallyt, de nem tette és ez lett...

Paddon csaknem feladta az Észt Rallyt, de nem tette és ez lett a jó döntés

-

Hayden Paddon autója az Észt Rally első szombati szakaszán megsérült egy ugrató utáni orra esés következtében, ami miatt az Eb-címvédő a verseny feladására is gondolt. 

Hayden Paddon bár megnyerte a pénteki esti szuperspeciált az Észt Rallyn, a szombati első gyorsaságin egy ugrató után orra esett a Hyundaijal, és az autóból víz és gőz kezdett szivárogni. Az eset miatt 41 másodpercet vesztett és az élről a 17. helyig csúszott vissza. Az Eb-címvédő ekkor elgondolkozott a verseny feladásán is, azonban végül nem tette és az ötödik helyet szerezte meg, a verseny után pedig 10 pont előnnyel vezeti a bajnokságot. 

“Az ugratás után a vízben és gőzben nem gondoltam volna, hogy az ötödik helyen fogunk végezni – mondta Hayden Paddon az ERC hivatalos oldalának. – A szakasz után arra gondoltunk, hogy kiállunk, de John (Kennard, navigátor) próbálta a problémát megoldani. Ezen a hétvégén nem volt jó a rajthelyünk sem, nehéz volt így jó időket elérni.“ 

Az észt Power Stage-en szeretett volna Paddon bónuszpontokat szerezni, de egy komoly pillanat után inkább óvatos vezetésre váltott a heves zivatar után igen sarassá vált pályán.

“Az utolsó gyorsasági elég nehéz volt, de úgy, hogy erre számítottunk is, annyira nem is volt rossz. Szerettünk volna még néhány bónuszpontot szerezni, de 2-3 kilométerrel a rajt után volt egy nehéz pillanatunk és azt követően inkább visszavettem.” 

A verseny előtti holtversenyből végül az új-zélandi versenyző jött ki nyertesen és 10 pont előnyre tett szert Mathieu Franceschivel szemben. 

“Jó, hogy vezetjük a bajnokságot, de ugyanakkor nincs is nagy jelentősége, mert még bármi történhet a folytatásban. A következő két verseny kiemelt fontosságú lesz, mert a szezon végén egy versenyt minuszolni is kell.” 

Az ERC-szezon július végén a Róma Rallyval folytatódik. 

Friss