back to top
2024. október 18. 06:31

KezdőlapWRCLett Rally: Rovanpera vezette kettős Toyota-siker, Sesks-nek nem sikerült a dobogó

Lett Rally: Rovanpera vezette kettős Toyota-siker, Sesks-nek nem sikerült a dobogó

-

Kalle Rovanpera rajt-cél győzelmet szerzett a Lett Rallyn, míg a Toyota kettős sikert aratott Sébastien Ogier második helyezésével. A harmadik helyet Ott Tanak szerezte meg, míg Martins Sesks komoly időt vesztett a Ford Puma műszaki hibája miatt. 

Azt követően, hogy Kalle Rovanpera domináns teljesítménnyel szerezte meg az első helyet a Lett Rally szombat estig tartó részében Sébastien Ogier és Martins Sesks előtt 

Rovanpera nyerte a Lett Rally első, sokszor drámai részét

vasárnap az idei pontrendszernek köszönhetően egy új verseny kezdődött, mely során Kalle Rovanpera, Sébastien Ogier és Ott Tanak harcolt a záró nap győzelméért. 

Az utolsó méterekig kiélezett csatát pedig végül Tanak 2 tizedmásodperccel nyerte Ogier előtt, míg Rovanpera 3.5 másodperccel lett a harmadik Elfyn Evanst, Thierry Neuville-t, Adrien Fourmaux-t és Takamoto Katsutát megelőzve. 

Tanaknak sikerült a drámai Power Stagen is a legjobb időt autóznia Ogier, Neuville, Katsuta és Evans előtt. 

A záró szakaszon előbb Esapekka Lappi autójában adta meg magát a motor, majd a hazai szurkolók legnagyobb bánatára, Martins Sesks autója is lelassult, így a hibrid autót először vezető 24 éves versenyző a harmadik helyett a hetedik helyet szerezte meg. 

Az abszolút első helyet végül rajt-cél győzelemmel Kalle Rovanpera szerezte meg Ogier és Tanak előtt.  

Bár a dobogós eredményt nem sikerült elérnie, és a jelen állás szerint nem lehet tudni, hogy mikor ülhet ismét Rally1-es autó Martins Sesks, biztosak lehetünk benne, hogy legkésőbb a 2025-ös WRC-szezonban ismét lehet neki szurkolni a világbajnokságon, mert a teljesítményével vélhetően mindhárom gyártó figyelmét felkeltette. 

Nyolc versenyt követően Thierry Neuville előnye 8 pontra csökkent csapattársa, Ott Tanak előtt, míg Elfyn Evans 13 pontos hátránnyal a bajnokság harmadik helyére csúszott. 

A gyártók versenyében a Hyundai 1 pont előnnyel megőrizte a vezető helyet a Toyota előtt. 

 

Nem hivatalos végeredmény

Friss