back to top
2024. október 18. 06:30

KezdőlapWRCTanak a Lett Rally utolsó napjával már elégedett volt

Tanak a Lett Rally utolsó napjával már elégedett volt

-

Ott Tanak számos nehézség ellenére is a harmadik helyet szerezte meg a Lett Rallyn, így a világbajnokság második helyére lépett. 

Ott Tanak a Lett Rally első napját a negyedik helyen töltötte, azonban a napzáró szakaszon fékhibával küzdött, így szombaton sem sikerült jó rajthelyről indulnia. Végül a második nap során egy ritka incidensbe futott, majd a nap végén a szuperspeciál szakaszon kicsúszott, vasárnap azonban már mindent megtudott nyerni, így Martins Sesks utolsó szakaszon történt műszaki hibája után a verseny harmadik helyén zárt és a világbajnokság második helyére lépett mindössze nyolc ponttal Thierry Neuville-től. 

Az FIA vizsgálja Tanak lett incidensét, az észt versenyző bocsánatot kért

„Legalább a vasárnap jó volt – mondta Ott Tanak a verseny után. – Sikerült egy nehéz péntek után, ahol fékhiba miatt a nap végén sok időt vesztettünk jó tempóban folytatni szombaton. A fékhiba miatt, nem volt jó rajthelyünk szombaton, úgyhogy úgy éreztem, nem nekünk kedveztek a lapok, de sikerült kihozni a maximumot már a vasárnapból. Finnország következik, ami az egyik kedvenc versenyem, azok az utak rallyra készültek. A Toyota ismét nagyon gyors lesz, de mindent beleadunk és mindig teljes támadásban próbálunk lenni.” 

Lett Rally: Rovanpera vezette kettős Toyota-siker, Sesks-nek nem sikerült a dobogó

A Finn Rallyt két hét múlva rendezik.

Friss