2024. április 27. 20:55

KezdőlapWRCGreensmith Rally2-es autóra vált

Greensmith Rally2-es autóra vált

-

Gus Greensmith öt év után ismét egy rally vb-n kívüli versenyen indul, amikor jövő héten egy norvég bajnokin Ford Fiesta Rally2-vel áll rajthoz.
 
Gus Greensmith két év után ismét Ford Fiesta Rally2-es autóba ül, hogy a jövő héten rajthoz álljon a norvég Numedallsrallyn, ami segít neki és navigátorának, Jonas Andersonnak a Svéd Rallyra való felkészülésben, írta meg a Dirtfish.
 
Az M-Sport brit-norvég párosa jövő héten a Ford Puma Rally1-gyel fog tesztelni, majd a hétvégén indul a norvég versenyen, ahol hét szakaszt kell teljesíteni.
 
Greensmith a 2017-es finn AutoGlim Rallyn indult utoljára vb-n kívüli versenyen, Rally2-es autóban pedig a 2019-es Spanyol Rallyn állt rajthoz utoljára.
 
Az angol pilótának jól jön a havas tesztverseny, hiszen eddig csak három havas rallyn indult, kétszer Svédországban, és tavaly a finn Arctic Rallyn.
Greensmith összesen három versenyen indult korábban Rally2-es, és 22 versenyen R5-ös Forddal. A 2018-as Mexikó Rallyn és az Argentin Rallyn második, a Finn Rallyn, valamint a Wales Rally harmadik helyen zárt a WRC2-ben.
2019-ben a WRC2 Pro kategóriában a Montén, és Törökországban is nyerni tudott, míg Argentínában második, Svédországban, Chilében és Walesben pedig harmadik helyen zárt, év végén pedig a harmadik helyet szerezte meg Kalle Rovanpera és Mads Ostberg mögött.
 
Norvégiában Ole Christian Veiby, Marius Aasen, Eyvind Brynildsen és Frank Tore Larsen lesznek Greensmith fő riválisai.
Forrás:dirtfish.com

Friss