back to top
2024. szeptember 19. 18:22

KezdőlapHírekDobogós eredményt ért el Gutai Marcell és Hajdina Martin az Alpok-Adria Kupa...

Dobogós eredményt ért el Gutai Marcell és Hajdina Martin az Alpok-Adria Kupa ötödik versenyén, Olaszországban

-

Az Alpok-Adria Kupa ötödik állomásán szoros volt a befutó, egyetlen magyar párosként Gutai Marcell és Hajdina Martin kategóriájában másodikként ért célba.

Szlovénia után Olaszországban folytatódott az Alpok-Adria Kupa, a sorozat ötödik állomása a Citta di Scorze Rally volt. A hagyományos versenyt már a 21. alkalommal rendezték meg. Összesen 87 páros nevezett a megméretésre, közülük 30 nem látta meg a célvonalat, esésekből sem volt hiány.

A sorozat magyar résztvevői közül egyedül Gutai Marcell és Hajdina Martin párosa indult a versenyen Peugeot 208 R2-vel, amivel az abszolút 26. helyen végeztek, az Alpok-Adria Kupa értékelésében negyedikként zártak, a Rally4/R2 kategóriában pedig a másodikak lettek, kategóriájukban egyedül a Johann Retzer, Lisa Retzer német, osztrák kettős előzte meg őket ugyancsak R2-es Peugeot-val.

A mezőnyben összesen 18 Rally2-es autó indult, a futamot végletekig kiélezett csatában a Francesco Aragno, Giancarla Guzzi kettős nyerte meg egy Škoda Fabia Rally2 evo volánjánál, mindössze 5.4 másodperccel megelőzve a Škoda Fabia RS Rally2-vel versenyző Fabia Callegaro, Federica Franchin párost, a harmadikként beérő (ugyancsak Škoda Fabia RS Rally2-t vezető) Carlo Colferai, Alice Mosele duó már 22.6 másodperccel volt lemaradva.

A sorozatból még öt verseny van hátra, legközelebb az ausztriai Perger Mühlstein Rally következik, már ezen a hétvégén, augusztus 9–10-én. A nevezési listán két magyar páros, Berta László és Fuchs Gábor, valamint Szabó Árpád és Papp Arnie szerepel.

Friss