back to top
2024. szeptember 19. 19:05

KezdőlapWRCMegvan Martins Sesks következő WRC-futama

Megvan Martins Sesks következő WRC-futama

-

Martins Sesks a lengyel ötödik és lett hetedik hely után újabb versenyre készül az M-Sport csapatával, a lett versenyző a Chile Rallyn térhet vissza a WRC mezőnyébe.

Martins Sesks kapcsán már a lengyel és lett WRC-futamok után szárnya kelt a pletyka, miszerint hamarosan harmadik WRC-futamán is rajthoz állhat az M-Sport csapatával.

Sokan úgy vélték, hogy erre Görögországban, vagy Chilében kerülhet sor, miután a WRC-szezon utolsó két versenye aszfaltos pályákon lesz, és a lett versenyző ezen a talajon még nem tud elég gyors lenni. Aztán amikor megjelent az Akropolisz Rally nevezési listája, már csak a Dél.Amerikai verseny maradt lehetséges helyszínként.

Az M-Sport ma pedig bejelentette, hogy a 24 éves pilóta valóban indul Chilében a Rally1-es Ford Pumával, amiben azonban Lengyelországhoz hasonlóan ismét nem lesz hibrid rendszer.

16 klasszikus gyorsasági szakasz a Chile Rallyn

“Nagyon hálásak vagyunk a lehetőségért, hogy két hónappal az első futamok után ismét Rally1-es autóval versenyezhetünk – mondta Martins Sesks. – A Rally1-es autó vezetése hihetetlen kaland és hatalmas élmény volt, Chilében versenyezni pedig egy újabb hatalmas élmény lesz, amiért köszönöm a lehetőséget a WRC Promóternek és az M-Sportnak. Természetesen ez elég nagy kihívás lesz egy nem hibrid Rally1-es autóval, lassabb tempójú pályákon és nagy magasságban, ami kemény az autónak és a versenyzőnek egyaránt. Izgalmas lesz, de szeretjük a kihívásokat. Esélytelenebbek leszünk, hiszen egy olyan rallyn indulunk, melyet nem ismerünk, ráadásul hibrid rendszer nélkül. De úgy gondolom, hogy készen állunk, és mindenki motivált, hogy a legjobb teljesítményünket nyújtsuk, és idén újabb nagy kalandra vállalkozzunk az M-Sporttal. Már nagyon várjuk.”

“Martiņs már Lengyelországban és Lettországban is figyelemre méltó sebességről és elszántságról tett tanúbizonyságot, és úgy gondoljuk, hogy a WRC-ben rendkívül fényes a jövő előtt áll – mondta Peter Thul, a WRC Promóter sportigazgatója. – A következő generáció támogatása kulcsfontosságú a WRC folyamatos növekedéséhez és izgalmához, és a fiatal tehetségek gondozása iránti elkötelezettségünk továbbra is erősebb, mint valaha.”

„Martiņs erős benyomást tett az előző két versenyén, így örömmel üdvözöljük őt a chilei csapatban – mondta Richard Millener, az M-Sport csapatfőnöke. – Ez kétségtelenül kihívásokkal teli esemény lesz, teljesen más, mint a korábbiak. Ha nincs előzetes tapasztalata ezen a rallyn, ez nem könnyű feladat, de nagyszerű lehetőség számára, hogy megmutassa sokoldalúságát, és a jövőbeni tehetségként erősítse meg magát. Reméljük, hogy ez a tapasztalat megerősíti ambícióit, hogy a Rally1-es kategória állandó versenyzőjévé váljon.”

A Chile Rallyt szeptember 26-29. között rendezik.

Friss