2024. április 30. 16:30

KezdőlapERCERC: Romániában zárul a szezon? 

ERC: Romániában zárul a szezon? 

-

Egyelőre nem dőlt el, hogy a rally Európa-bajnokság milyen versennyel zárul, azonban román sajtóinformációk szerint országuk jó eséllyel pályázhat Eb-futam rendezésre. 

A rallymax.ro oldal írta meg, hogy a fras.ro oldalra olyan információ került fel, amely szerint a Kolozsvár Rallyt szeretnék ERC szezonzáróként megtartani. 

A rallymax.ro oldal emiatt megkereste Horatiu Savut, a Kolozsvár Rallyt szervező CS Savu Racing Klub elnökét. 

“Tekintettel a Rally Hungary kiesésére az ERC naptárból, az időpont és a helyszín megközelítő egybeesésére, kár lett volna nem élni a lehetőséggel – mondta Horatiu Savu. – Célunk, hogy az ERC mezőnyét Kolozsvárra hozzuk, az idei dátummal pedig egy évvel előrébb hoznánk az Eb-futamrendezést.

Az FIA megfigyelője jó véleménnyel van a tavalyi versenyen látott biztonsági intézkedésekkel, így azt gondoljuk, hogy a FRAS, az ACR, valamint az Ifjúsági és Sportminisztérium közreműködésével már idén meg tudnánk rendezni az Eb-futamot Kolozsváron.

Jelenleg előrehaladott tárgyalásokat folytatunk a WRC Promóterrel. A Rally Hungary kiesése miatt megüresedett helyre többen is jelentkeztek, úgy gondolom, hogy jó esély van rá, hogy ránk essen a választás, mivel közel vagyunk Nyíregyházához. Vélhetően egy hónapon belül további részleteket tudunk nyilvánosságra hozni.” 

A Kolozsvár Rallyt október 7–10.-e között rendezik meg idén, egyelőre csak a Román Bajnokság és a Balkán Rally Trophy versenyeként. 

Forrás:rallymax.ro

Friss