back to top
2024. szeptember 19. 18:47

KezdőlapF1Verstappen az élen, a Mercedes újonca balesettel kezdett Monzában

Verstappen az élen, a Mercedes újonca balesettel kezdett Monzában

-

Az F1-es Olasz Nagydíj első edzésén Max Verstappen volt a leggyorsabb Charles Leclerc előtt, Lando Norris harmadik lett.

A gyakorlást tíz perc után máris meg kellett szakítani, mert a Mercedesnél F1-es nagydíjon bemutatkozó Andrea Kimi Antonelli nagy balesetet szenvedett a gyors Parabolica kanyarban. Sok öröme tehát nem volt a bemutatkozásában, de a hírek szerint a Mercedes már ezen a hétvégén bejelentheti a szerződtetését a 2025-ös szezonra Lewis Hamilton helyére.

A piros zászlós megszakítás után közel negyedórával folytatódott az F1 edzése, később Carlos Sainznak ugyanitt volt egy necces pillanata, de neki sikerült megfognia a megcsúszó Ferrarit. Ezt leszámítva nagyrészt csendesen teltek a percek, mindegyik csapat rótta a köröket a kis leszorítóerős monzai csomaggal.

Verstappen szerint a majré nem akadályozhatja a Red Bull kísérletezését

A Williams Franco Colapinto személyében avatott újonc pilótát, aki Logan Sargeant helyén versenyezni is fog a szezon végéig, ő az egyik kavicságyba sodródott ki az edzés utolsó percében, de szerencséjére lelassított, mielőtt jött volna a fal.

A legjobb időt Verstappen futotta meg, több mint két tizedmásodpercet vert Leclerc-re és Norrisra. Őket Sainz, a Sauberrel váratlanul gyors Valtteri Bottas, Oscar Piastri és Lewis Hamilton követte.

A pilótáknak előzetesen nem tetszettek az Olasz Nagydíj helyszínén több helyen átalakított rázókövek, a régi vágású pálya élvezeti értékében csökkenésre számítottak ezáltal.

 

Friss