back to top
2024. szeptember 20. 01:17

KezdőlapWRCÖt versenyző, négy autó – mit tervez jövőre a Toyota?

Öt versenyző, négy autó – mit tervez jövőre a Toyota?

-

A Toyota csapatfőnöke, Jari-Matti Latvala elmondta, hogy illik a terveikbe a Chilében ismét lehetőséget kapó Sami Pajari, illetve a most kispadra ültetett Takamoto Katsuta.

A következő év érdekesnek tűnik a Toyota szempontjából. A részmunkaidőben vezető, de a szezonban sokkal nagyobb szerepet vállaló Sébastien Ogier sosra leginkább azon múlik, ő maga mennyit szeretne vezetni jövőre. Az ugyancsak részmunkaidős Kalle Rovanperä várhatóan visszatér a teljes munkaidős versenyzéshez, Elfyn Evans pedig a hatodik szezonzjára készült a Toyotával.

De mi a helyzet a kispadra ültetett Takamoto Katsutával, illetve a Chilében őt váltó Sami Pajarival? Katsuta 2022 óta versenyez teljes munkaidőben a Toyotánál, viszont Pajari a csapat jövőjének tűnik. A Toyota csapatfőnöke, Jari-Matti Latvala a DirtFishnek beszélt ezzel kapcsolatban.

„Úgy nézünk a fiatal versenyzői programra, mint befektetésre a jövőbe – mondta Latvala. – Fiatalokat szeretnénk nevelni, és Sami nagyon jól beleillik a képbe. Emellett ott van Taka, szeretnénk, ha képes lenne fejlődni és kiegyensúlyozottabban teljesíteni, mert a gyorsasága megvan, ez nem kérdés. Az az elképzelésünk, hogy mindkettejük számára találjunk valamit. Ezen a ponton nem mondhatok többet, mert még folyamatban vannak a tárgyalások.”

A DirtFish úgy tudja, hogy a következő szezonban öt GR Yaris Rally1-es indulhat a WRC futamokon, de csak a három gyártó által nevezett autó futna a Toyota Gazoo Racing hivatalos zászlaja alatt, és a másik kettőt egy szatellitcsapat üzemeltetné.

Friss