back to top
2024. szeptember 20. 01:31

KezdőlapHírekPetter és Oliver Solbergnek hatalmas élményben volt része

Petter és Oliver Solbergnek hatalmas élményben volt része

-

A 2003-as ralivilágbajnok Petter Solberg és a WRC2-es világbajnoki címért versenyző fia, Oliver Solberg ritka Škodát vezethetett Csehországban.

Az aktív versenyzéstől már visszavonult Petter Solberg és a WRC2-es világbajnoki címért versenyző fia, Oliver Solberg is egy Škoda 200 RS raliautó volánja mögött ült Csehországban. Petter Solbergben és a Škodában van valami közös: mindketten 1974-ben született, és egyáltalán nem rozsdásodtak be.

A Škoda 200 RS egyébként hihetetlen paraméterekkel bír, noha ötven éve gyártották, mindössze 800 kilogrammot nyom. A 2,0 literes motorja 170 lóerőt teljesít, az autó végsebessége pedig elérheti a 240 kilométer/órát.

„Különleges élmény lehetett versenyen vezetni” – mondta Petter Solberg.

A Škoda 200 RS azonban rövid életű volt, nem sokkal a bemutatkozása és mindössze három teljesített verseny után megváltoztak a szabályok, ami a gyártás befejezéséhez vezetett. Így mindössze két Škoda 200 RS készült el. A Solberg család így alaposan kiélvezte a ritka lehetőséget, egyébként Petter vezetett, míg Oliver navigált.

„Még mindig megy ez” – viccelődött édesapjával Oliver, aki így válaszolt: „Szerintem is. Egész végig mosolyogtam. Ma éjjel nem tudok aludni.”

A videó alapján nem csodáljuk.

Friss