back to top
2024. szeptember 20. 13:33

KezdőlapHírekFrancois Delecour felépült, és máris versenyautóba ülne

Francois Delecour felépült, és máris versenyautóba ülne

-

A francia ralilegenda, Francois Delecour jókorát két hete jókorát esett a kerékpárjával, de szerencsésen felépült, és októberben már újra versenyautót vezetne.

Lehet, hogy az autósport veszélyes üzem, de a kerékpározásnak is megvannak a maga kihívásai, és ezt a francia ralilegenda, Francois Delecour is megtapasztalta, aki szeptember elején súlyos kerékpárbalesetet szenvedett. A kórházban kiderült, hogy eltört egy csigolyája, valamint több csont is az arcában, így lemaradt a Saint-Yrieix Rallyról, amelyen egy Peugeot 207 S2000-rel indult volna. Annak ellenére, hogy Delecour húsz éve visszavonult, alkalmanként most is versenyez.

Delecour a közösségi médiában jó hírekkel jelentkezett, az arcán máris begyógyultak a sebek, és ha továbbra is ilyen jó ütemben halad a felépülése, akkor három hét múlva már versenyautóba ülne. A tervek szerint ugyanis az október 10–13-ai San Marino-i Rallylegenden lesz jelenése, méghozzá egy olyan Peugeot 306 Maxival, amilyet a WRC-ben 1997-ben és 1998-ban vezetett.

A Rallylegenden biztosan ott lesz a Le Mans-i huszonnégy órás verseny kétszeres győztese, Romain Dumas, a német veterán Armin Schwarz egy Audi Quattrót vezet majd, navigátora a WRC Promóter sportigazgatója, Peter Thul lesz. Mai WRC-indulója is lesz a versenynek, megerősítette a részvételét az M-Sport pilótája, Adrien Fourmaux, aki itt készül fel a Közép-Európa Rallyra.

Friss