back to top
2024. szeptember 21. 16:15

KezdőlapWRCElfyn Evans készen áll az újrakezdésre Chile Rallyn

Elfyn Evans készen áll az újrakezdésre Chile Rallyn

-

A Toyota versenyzője, Elfyn Evans megfogadta, hogy a jövő heti Chile Rallyn azt a sebességet keresi, amellyel az elmúlt négy szezonból háromban is ezüstérmet szerzett a WRC-ben.

Elfyn Evans elismerte, hogy csalódott volt az Akropolisz Rallyn a hónap elején mutatott tempója miatt, ahol volt defektje, meghibásodott a turbója, és még fel is borult. Érthető módon szeretne változást látni, amikor Dél-Amerikába érkezik az év utolsó murvás ralijára.

Pedig meglehetősen jól kezdődött neki a szezon, három futamon három dobogós helyezést ért el, azonban az elmúlt hat versenyen csak egyszer végzett az első háromban.

„Nehéz hétvége volt a görögországi, nem ment olyan jól, mint szerettük volna. Sajnos egyértelműen hiányzik még a sebesség. Egyes szakaszokon és pillanatokban még rendben teljesítettünk, de nem éreztem magam teljesen otthonosan ahhoz, hogy igazán gond nélkül nyomjam – mondta a walesi pilóta. – Valószínűleg túlságosan is szerettem volna tisztán célba érni a nehéz napok után. Nagy csalódások értek az utóbbi időben, nem mentek jól a dolgok, és vissza kell térnünk a helyes útra. Van még tennivalónk, és Chilében megpróbáljuk majd újrakezdeni.”

Evans a negyedik helyen áll a pilóták versenyében, 52 pontra van a sorozatot vezető Thierry Neuville-től, de hátrafelé sem árt nézegetnie, mert Adrien Fourmaux mindössze tíz ponttal van lemaradva tőle.

Friss