back to top
2024. szeptember 25. 19:26

KezdőlapWRCAndreas Mikkelsen Rally2-es autóba ül vissza a hét végén

Andreas Mikkelsen Rally2-es autóba ül vissza a hét végén

-

Az olaszországi Rally Valli della Carnián indul Andreas Mikkelsen, aki három hónap után versenyez ismét.

Andreas Mikkelsen ugyan nem lesz ott a Chile Rallyn, mégsem unatkozik a hét végén, hiszen Hyundai Rally2-es autójával Olaszországban versenyez. A részmunkaidőben a Hunydai harmadik Rally1-es autóját vezető Mikkelsen legközelebb a Közép-Európa Rallyn indul a WRC-ben.

„Ez tényleg tökéletes lehetőség, mert a héten Olaszországban a fejlesztéseket teszeltük, és ezt a versenyen fejezzük be” – magyarázta Mikkelsen a közösségi médiában közzétett videóban.

Mikkelsennek egyébként nagy tapasztalata van a Rally2-es autók vezetésében, hiszen 2020 és 2023 között egy Skoda Fabiával versenyzett a WRC2 osztályban. A Hyundai Rally2-es autójával azonban még sehol sem indult. Az utolsó versenye óta egyébként már három hónap telt el, így ez egy fontos lehetőség arra, hogy értékes kilométereket gyűjtsön a Közép-Európa Rally előtt.

Mikkelsen az idei szezonban három versenyen vezette a Hyundai harmadik Rally1-es autóját, elsősorban aszfalton. A teljesítménye azonban finoman szólva sem volt lenyűgöző, hiszen Monte-Carlóban és Horvátországban is elmaradt az élmezőnytől, és mindössze hatodikként zárt. A lengyelországi murvás versenyen Mikkelsen az első helyekért küzdött, de egy defekt az utolsó napon a dobogós helyezésébe került.

Az olaszországi Rally Valli della Carnián Mikkelsennek kemény helyi versenyzőkkel kell szembenéznie, köztük Simone Campedellivel és Fabio Andolfival, akik mindketten Škoda Fabia RS Rally2-es autóval versenyeznek.

Friss