back to top
2024. szeptember 27. 04:15

KezdőlapWRCA Hyundai főnöke, Cyril Abiteboul óvatosságra inti csapatát

A Hyundai főnöke, Cyril Abiteboul óvatosságra inti csapatát

-

A Hyundai csapatának hatalmas lehetősége van arra, hogy 2020 után újra megnyerje a gyártók világbajnokságát, de Cyril Abiteboul az optimizmus mellett azért óvatos is.

A Hyundai három fordulóval a szezon vége előtt szinte már csak elveszíteni tudja a gyártók világbajnokságát, hiszen 35 ponttal vezet a Toyota előtt. Ráadásul a pilóták között két Hyundai-versenyző áll az élen, Thierry Neuville fölényesen, 34 ponttal vezet Ott Tänak előtt, a legjobb Toyota-pilóta, Sébestien Ogier 38 pontos lemaradással a harmadik.

A Hyundai csapatfőnöke, Cyril Abiteboul azonban az óvatosság fontosságát hangsúlyozta a hamarosan kezdődő Chile Rally előtt.

„Miközben optimistán és lendületesen közelítünk a Chile Rallyhoz, egyben nagy óvatossággal is várjuk az eseményt – mondta Abiteboul. – Az Akoropolisz Rally megmutatta, hogy mit lehet elérni nagyszerű csapatmunkával, de elengedhetetlen, hogy a szezon utolsó versenyein ne veszítsük el a koncentrációt.”

A Chile Rally a szezon utolsó murvás versenye, a WRC mezőnye utána visszatér az aszfaltra.

„A Hyundai i20 N Rally1 Hybrid a szezon más murvás versenyein is bizonyította robusztusságát és megbízhatóságát, ezért szeretnénk erősen befejezni az utolsó versenyt ezen a felületen, mielőtt visszatérünk az aszfaltra – tette hozzá a csapatfőnök. – Minden pont számít, ezért szombat estére az élmezőnyben kell lennünk, mielőtt felmérnénk, mennyire kell nyomnunk vasárnap.”

Bár a Hyundai megengedhetné magának azt a luxust, hogy a szezon utolsó három futamán biztosra menjen, a csapat nem akar csak úgy a célba érni.

„Elsődlegesen meg akarjuk védeni az előnyünket mindhárom versenyen, de ettől függetlenül a győzelmekért és a dobogós helyezésekért is menni szeretnénk” – mondta Abiteboul.

A Chile Rally csütörtökön délután, magyar idő szerint 13.31-kor a shakedownnal kezdődik el, majd péntektől vasárnapig 16 szakaszon 307 kilométert tesz meg a mezőny.

 

Friss