back to top
2024. szeptember 27. 04:21

KezdőlapWRCOliver Solberg célja a WRC2-es világbajnoki cím Chilében

Oliver Solberg célja a WRC2-es világbajnoki cím Chilében

-

Oliver Solberg egyértelmű céllal – a WRC2-es világbajnoki cím megszerzésével – vág neki a csütörtökön délután a shakedownnal elkezdődő Chile Rallynak.

A Chile Rally Oliver Solberg hetedik és egyben utolsó pontszerzési lehetősége a WRC2-es szezonban. A 23 éves svéd pilóta három győzelemmel és két második helyezéssel a háta mögött három ponttal vezeti a kategóriát, mielőtt a kieső pontszámokat figyelembe vennénk.

Sami Pajari a második a tabellán, de a finn pilóta ezen a héten a Rally1-es kategóriában versenyez. Eközben a jelenleg harmadik Yohan Rossel 25 ponttal van Solberg mögött, és tudja, hogy nagyon jó eredményre lenne szüksége a Citroën C3 Rally2-vel, ha versenyben akar maradni.

A chilei győzelemmel Solberg és navigátora, Elliott Edmondson már utolérhetetlen lenne, és ezzel ők lennének a WRC2 2024-es bajnokai. Ha azonban Solbergnek nem sikerülne nyernie, a bajnoki cím valószínűleg Japánban dől el, ahol Pajari várhatóan befejezi WRC2-es szezonját.

Annak ellenére, hogy Pajari nem WRC2-es autóval indul Chilében, mégis trófeát szerezhet Enni Mälkönennel együtt, ugyanis Nikolay Gryazin teljesítményétől függően megszerezheti a WRC2 Challenger-kategória első helyét. Gryazinnak legalább a harmadik helyen kell végeznie, hogy életben tartsa a küzdelmet.

Friss