back to top
2024. szeptember 27. 04:27

KezdőlapWRCSpóroltak a gumival a chilei shakedown első körében – már aki…

Spóroltak a gumival a chilei shakedown első körében – már aki…

-

Kalle Rovanperä nem törődött semmivel, teljes erőből nyomta a Chile Rally shakedown szakaszának első körében, de többen lassabra vették a tempót, és inkább a gumira vigyáztak.

Csütörtökön délután elkezdődött a Chile Rally, a shakedown szakasz első körében pedig mindenki ízelítőt kapott a rendkívül laza murvából. Abból pedig mi kaptunk ízelítőt, hogy az elmúlt hetekben nem csak beszéltek a pilóták a gumik menedzseléséről, hanem már rögtön a teszten óvták az abroncsokat, például Sébastien Ogier is elvette a lábát a gázról az első kör végén. A WRC2-es világbajnoki címért induló Oliver Solberg pedig egyenesen etapmódban vezetett, mondván, neki kell a gumi péntekre, úgyhogy neki ez a szakasz érdektelen, és Adrien Fourmaux sem nyomta a túlzottan a gázt.

Aztán persze volt, aki nem törődött semmivel, Kalle Rovanperä úgy ment végig a shakedown első körén, mintha már a power stage-en hajtana, odapakolta a legjobb időt, nagyjából ezt is vártuk tőle. Martins Sesks füli érő vigyorral nyilatkozott a szakasz után, övé volt a második idő az első kör végén, élete második versenyén indulva, hibdid rendszer nélküli Ford Pumát vezetve, szóval miért ne érezné jól magát… A másik fiatal, Sami Pajari is az élmezőnyben volt, negyedik időt futott, az éllovas Thierry Neuville takarítóként hetedikként kezdett.

A pilóták csütörtökön a csípős reggeli hidegben kezdték meg a shakedownt, a lényeg persze majd pénteken kezdődik. A Chile Rallyról minden lényeges információ ITT olvasható.

Friss