back to top
2024. szeptember 27. 04:16

KezdőlapWRCEsapekka Lappi volt a leggyorsabb a Chile Rally shakedownján

Esapekka Lappi volt a leggyorsabb a Chile Rally shakedownján

-

Az első kör után is a gumikímélés volt a legfontosabb a Chile Rally shakedownján, egyedül Martins Sesks ment végig háromszor is a szakaszon, a leggyorsabb Esapekka Lappi volt.

Esapekka Lappi volt a leggyorsabb Martins Sesks előtt a Chile Rally rendhagyó shakedown szakaszán, amelyen több Rally1-es versenyző úgy döntött, hogy nem teljes tempóban fut. Mivel a shakedown eleve hosszabb volt a megszokottnál (6.79 km), és a murva is elég laza volt, sokan a gumikímélés mellett döntöttek, már az első körben is. Ebben Kalle Rovanperä volt a leggyorsabb, 3.2 másodperccel mindenkit megelőzőtt.

Sébastien Ogier nem volt a szavak embere, a célban annit mondott: „Minden rendben.” Valószínűleg a görögországi 30 ezer eurós büntetésével összefüggésben nyilatkozott ennyit. Ott Tänak sejtelmesen fogalmazott, ezek alapján a Hyundai csapatánál is történtek megbeszélések: „Elég érdekes idők járnak jelenleg, nem biztos, hogy sokat mondhatok. De még mindig az álmomat élem, és élvezem, hogy vezethetem az autómat.”

A második körben Esapekka Lappi ugrott az élre, miután 5.6 másodpercet vert mindenkire. Többen már ezt a kört sem vállalták, a harmadik körben pedig egyedül Martins Sesks indult, aki bejött a második helyre a hibrid rendszer nélküli Ford Pumával. A másik fiatal, Sami Pajari 0.4 másodperccel lemaradva a harmadik lett mögötte a legerősebb Toyota Yarisszal. Rovanperä végül negyedik lett.

A WRC2-ben Nikolay Gryazin volt a leggyorsabb, de a világbajnoki címre hajtó Oliver Solberg bevallottan etapmódban gurult végig a szakaszon. A shakedown eredményeit ITT olvashatják, a pénteken a lényegi részéhez érő Chile Rally tudnivalóit pedig ITT gyűjtöttük össze.

Friss