KezdőlapF121 éves a Schumacher-elengedés, ami lehet, nem úgy volt, mint hisszük (videó)

21 éves a Schumacher-elengedés, ami lehet, nem úgy volt, mint hisszük (videó)

-

21 évvel ezelőtt a mai napon rendezték a 2002-es USA Nagydíjat. A világbajnoki címek már réges-régen eldőltek, így túl sok mindenért nem izgulhattak a sportág drukkerei, a sima Ferrari kettős győzelmet hozó indianapolisi versenyen azonban mégis történt valami, amiről bőven lehetett beszélni. Az élen álló Michael Schumacher ugyanis az utolsó kör utolsó kanyarjában félrehúzódott a mögötte érkező csapattársa, Rubens Barrichello elől, majd a két vörös autó fej-fej mellett haladva ért célba, ám a vonalnál 11 ezredmásodperccel már a brazil pilóta volt előrébb, így az övé lett a győzelem.

Mivel ez volt az a szezon, amelyben az Osztrák Nagydíjon hatalmas botrány robbant ki, amikor a Ferrari félreállította az első helyről Barrichellót és megnyerette Schumacherrel a futamot, Indianapolisban mindenki arra gondolt, hogy az ötszörös világbajnok most adta vissza a kölcsönt. Valójában azonban nem valószínű, hogy ez történt.

Hogy akkor mi állhatott a dolgok hátterében, arról a 2002-es USA Nagydíj 20. évfordulójára írt cikkünkben írtunk, amelyet alább olvashat:

Visszaadta a kölcsönt, vagy elszámolta magát Schumacher a 2002-es USA Nagydíjon?

Friss