KezdőlapF1Michael Schumacher elszalasztott győzelmei – így lehetne még mindig Hamilton előtt

Michael Schumacher elszalasztott győzelmei – így lehetne még mindig Hamilton előtt

-

Michael Schumacher 91., egyben utolsó F1-es győzelmének apropóján felidézzük, hány sikerrel zárhatta volna így is elképesztő pályafutását a németek hétszeres világbajnoka, ha az összes nyerhető futamát megnyeri.

18 évvel ezelőtt ezen a napon aratta utolsó győzelmét a Forma–1-ben Michael Schumacher, amikor a Kínai Nagydíj megnyerésével pontegyenlőséggel átvette a vezetést a pontversenyben. A Ferrari hétszeres világbajnoka csupán a 6. helyről rajtolva győzte le Fernando Alonsót, a pole-ból induló világbajnoki riválisát, hogy pályafutása során 91. alkalommal pezsgőzhessen a dobogó tetején. Noha 2010-ben visszatért a Mercedesszel még három szezonra, nyerni már nem tudott, így ez a kínai siker lett a végül a 2006-os vb-címet egy futammal később, Szuzukában, motorhiba miatt vezető helyről kiesve elbukó német utolsó diadala.

Ennek apropóján pedig azt a tavalyi cikkünket ajánljuk újra, amelyben azt fejtegettük, hogy amennyiben Schumacher 306 F1-es rajtot felölelő pályafutása során minden esetben neki kedvezően alakulnak az események, potenciálisan hány versenyt nyerhetett volna még meg (a szám akkora, hogy azzal még mindig Lewis Hamilton állna az örökranglistán):

Így lehetne Schumachernek 100-nál is több győzelme és állhatna még mindig Hamilton előtt

Friss