back to top
2024. október 03. 17:24

KezdőlapHírekTizenöt év után újra a Block név szerepel a rajtlistán egy Subaruval

Tizenöt év után újra a Block név szerepel a rajtlistán egy Subaruval

-

Az amerikai bajnokság utolsó futamán Lia Block vezeti a már bajnok Brandon Semenuk Subaru WRX-ét.

Tizenöt éve szerepelt utoljára az amerikai ralibajnokság rajtlistáján a Block név egy Subaruval – a tavaly januárban 55 éves korában motorosszán-balesetben elhunyt, WRC-ben is megforduló és Youtube-sorozatáról is közismert Ken Block után a lánya viszi tovább a családi örökséget a hét végén Michiganben.

Lia Block 18. születésnapján a Subaru Motorsports USA bejelentette, hogy az amerikai ralibajnokság szezonzáróján ő vezeti a már bajnok Brandon Semenuk Subaru WRX-ét. A sorozatban harmadszor győztes Semenuk, aki a múlt havi Overmountain Rallyn biztosította be a bajnoki címet, a Red Bull Rampage hegyikerékpáros versenyen indul Utah-ban.

Lisa Block
Fotó: Subaru Motorsports USA

„Az izgatottság nem kifejezés arra, amit érzek – mondta Lia Block, aki Semenuk navigátorával, Keaton Williams-szel indul Michiganben. – A Subaru és a Vermont SporstCar klassz lehetőséget adott nekem, csúcsszintű autóval versenyezhetek. A rali mindig is az otthon volt, a családomnak és nekem különleges történetünk van ezzel a csapattal, nem szerettem volna, ha ez máshol valósult volna meg. Régen versenyeztem már raliautóban, de alig várom!”

Friss