back to top
2024. október 04. 17:26

KezdőlapWRCGreensmith kész segíteni Japánban Oliver Solbergnek

Greensmith kész segíteni Japánban Oliver Solbergnek

-

Valószínűleg Gus Greensmith és Sami Pajari közül kerül majd ki a Japán Rallyn a WRC2-es győztes, és a brit versenyző győzelmével akár Oliver Solberget is bajnoki címhez segítheti, amennyiben Yohan Rossel nem zárja le a bajnoki címért folytatott csatát már a Közép-Európa Rallyn. 

A Chile Rallyn Oliver Solberg már teljesítette hetedik, és egyben utolsó WRC2-es futamát, ami után 12 ponttal előzi meg Yohan Rosselt, valamint 15 ponttal Sami Pajarit.  

A francia versenyző a Közép-Európa Rallyn fejezi be idei bajnoki szezonját, ahol győzelem esetén megszerezné a bajnoki címet. 

Amennyiben azonban nem tudna nyerni, a bajnoki címért folytatott csata a Japán Rallyn is folytatódna, ott azonban Sami Pajari szerezhetné meg győzelem esetén az év végi első helyet. 

A szezonzáró ázsiai versenyen azonban indul Gus Greensmith is, aki Oliver Solberg csapattársaként kész segíteni a svéd versenyzőnek. 

“Kész vagyok mindent megtenni Japánban, amivel segíteni tudom Oliver Solberget, egyértelműen ez lesz a fő célom a szezonzárón.” – mondta Greensmith a Dirtfishnek.  

Greensmith idei szezonja a WRC2-ben katasztrofálisra sikerült, hiszen Chile előtt bár győzelemmel tudott kezdeni a Szafari Rallyn, azonban Portugáliában, Finnországban, és Görögországban is kiesett, míg Lengyelországban csupán kilencedik lett. Chilében azonban ismét sikeresebb útra tudott lépni és harmadik helyen ért célba. 

“A Chile Rally valóban jól sikerült, bár nagyon nagy kihívásokkal kellett megküzdeni, ideértve például a ködöt és egyéb nehéz körülményt. Már Görögországban is kezdtünk jobb formát nyújtani egészen addig, amíg egy tehenet el nem ütöttünk. Chilében nagyon jól éreztem magam és jó volt ismét dobogóra állni, amennyiben nem forgunk meg a Power Stage-en, akár a második hely is meg lehetett volna.” 

Friss