back to top
2024. október 04. 21:26

KezdőlapWRCA Toyota olyat csinált Chilében, amire bő egy éve nem volt példa

A Toyota olyat csinált Chilében, amire bő egy éve nem volt példa

-

A Toyota egyértelmű chilei fölénye igazából a gyártók bajnokságában mutatkozik meg, ahol a tavalyi Akropolisz Rally után először tudott maximális pontszámot szerezni egy csapat. 

Az idei WRC-szezon során az egyéni bajnokságban Thierry Neuville karnyújtásnyira került első vb címétől, míg a gyártók bajnokságában is a belga versenyző csapata a Hyundai vezet. Azonban még a dél-koreai gyártó sem volt képes olyanra, amire a Toyota Chilében. 

Ugyanis a japán csapat versenyzői egyaránt az első két helyen zárták a szombatig tartó versenyt, majd a Szuper Vasárnap értékelésében és a Power Stage-en is megismételték ezt az eredményt, így a maximális 55 pontot szerezték. 

Hasonló kiváló teljesítményre pedig a tavalyi Akropolisz Rally óta nem volt példa, ahol ugyancsak a Toyota dominált, akkor azonban a verseny végeredménye és a Power Stage eredmény alkotta a gyártók pontszámát. 

Fotó: Hyundai Motorsport

A Hyundai maximális pontszámot utoljára a 2021-es belga Ypres Rallyn tudott szerezni a gyártók bajnokságában, akkor azonban a Power Stage eredménye még nem számított a csapatok között. Ezen a versenyen Thierry Neuville szerezte meg a győzelmet a néhai Craig Breen előtt.

Friss