back to top
2024. október 06. 22:24

KezdőlapWRCKalle Rovanpera visszatér gyerekkori autójához egy ír historic versenyen

Kalle Rovanpera visszatér gyerekkori autójához egy ír historic versenyen

-

Kalle Rovanpera novemberben rajthoz áll az ír Killarney Historic Rallyn, egy olyan Toyota Starlettel, mellyel nyolc évesen vezetni tanult. 

Kalle Rovanpera nyolc évesen édesapja, Harri mellett egy Toyota Starlettel tanult vezetni, és első versenyein is a japán márkával állt rajthoz. 

A Toyota jelenlegi gyári versenyzője, és kétszeres világbajnoka novemberben ismét egy Starlettel fog versenyezni az ír Killarney Historic Rallyn. 

“Tudom, hogy Írországban nagyon nagy dolog a rali, és Aaron Johnston csapattársamtól és barátomtól már sokat hallottam a Killarney Historic Rallyról – mondta Kalle Rovanpera a Dirtfishnek. – Valóban nagyon jó versenynek tűnik, nagyszerű pályákkal és sok szurkolóval. A drift versenyeken megismert Conor Shanahan ugyancsak mesélt már erről a versenyről, ahogy korábban Craig Breen is, aki sokszor mondta, hogy Írországban kellene indulnom versenyen. Most ezt fogjuk tenni.” 

Rovanpera Jason Black 2.5 literes Toyota Starletjével áll rajthoz az ír versenyen. 

“Aaron Johnston sokat segített, hogy ez a verseny összejöhessen, nagyon hálás vagyok azonban Jason Blacknek is, akinek az autóját vezethetem. Láttam néhány videót már az autóról és nagyon szépnek és gyorsnak tűnik, amellett, hogy 380 lóerős. Láttam ugyancsak a Moll’s Gap szakaszt, ami nagyon jónak tűnik sok szurkolóval.” 

Az ír versenyt a Japán Rally után egy héttel rendezik.

Friss