back to top
2024. október 07. 20:15

KezdőlapWRCKalle Rovanperä készen áll a teljes munkaidős visszatérésre!

Kalle Rovanperä készen áll a teljes munkaidős visszatérésre!

-

A kétszeres világbajnok Kalle Rovanperä feltöltődött a részmunkaidős szezonjában, és jövőre teljes állásban ül vissza a Toyotába.

A kétszeres világbajnok Kalle Rovanperä ebben a szezonban mindössze részmunkaidőben vezetett a WRC-ben, hogy kicsit kiszakadjon a körforgásból, és feltöltődjön. Így aztán versenyzett a Porsche márkakupájában, driftversenyen vett rész Máriapócson, vagy éppen visszaül egy olyan Toyota Starletbe, amelyben vezetni tanult.

Egyébként a WRC-t is dominálja, a hét versenyéből négyet megnyert, és csak egy sziklán múlt, hogy a hazai futamát, a Finn Rallyt nem tudta behúzni. Részmunkaidős pilótaként is az övé a legtöbb siker, a legtöbb szakaszgyőzelem, és ő töltötte a legtöbb időt a versenyek élén.

Legutóbb Monzában versenyzett olasz Porsche Carrera-kupában, ezt követően nyilatkozott a Motorsportnak – és fontos részleteket árult el a következő szezonjáról. Rovanperä visszatérését eddig is biztosra vehettük, ő maga azonban először erősítette meg ezt.

„Úgy érzem, feltöltöttem az elemeket – mondta Rovanperä. – Készen állok arra, hogy visszatérjek, és végigversenyezzem az egész szezont, még ha hosszabb és keményebb is lesz. Biztos, hogy a 2025-ös szezont a Toyotával teljesítem a WRC-ben. Utána még nem tudok semmit egy esetleges pályaprogramról, de természetesen továbbra is szeretnék pályán versenyezni.”

Kalle Rovanperä biztosan kihagyja a Közép-Európa Rallyt, a szezonzáró Japán Rallyra azonban még visszatérhet ebben a szezonban.

Friss